Οι Top 10 τροφές για καύση λίπους
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Οι Top 10 τροφές για καύση λίπους

Κατηγορία: Υγεία

Τα περιττά κιλά ταλαιπωρούν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Μεγαλύτερη δυσκολία για καύση λίπους αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, διότι το ανδρικό φύλο έχει περισσότερη μυϊκή μάζα. Επιπλέον, το γυναικείο σώμα έχει την προδιάθεση να κάνει κατακράτηση ενέργειας και λίπους, γιατί είναι σχηματισμένο και έχει την ικανότητα τεκνοποίησης. Τέλος οι γυναίκες ακολουθούν πιο συχνά δίαιτες, άρα γίνεται πιο δύσκολη η ικανότητα να αποβάλλει ο οργανισμός τα περιττά κιλά. 

Δεν υπάρχει λόγος άγχους γιατί και το stress μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην προσπάθεια για μείωση λίπους. Ας δούμε ποιες διατροφικές αλλαγές πρέπει να ακολουθήσουμε και τι τροφές πρέπει να καταναλώσουμε για να διώξουμε το περιττό λίπος.

1) Νιφάδες βρώμης:  Η κατανάλωση quaker βοηθάει στην αργή και σταδιακή αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Με την αργή αύξηση των επιπέδων στο ζάχαρο, επιτυγχάνεται έλεγχος της όρεξής μας, καθώς τα επίπεδα ενέργειάς μας παραμένουν σταθερά και δεν πεινάμε συχνά. Έτσι, μπορούμε να ελέγξουμε και να μειώσουμε πιο εύκολα το βάρος μας.

2) Δημητριακά ολικής αλέσεως : Tο σώμα  μας  καίει τις διπλάσιες θερμίδες για να διασπάσει τις τροφές ολικής αλέσεως ( τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες) σε σύγκριση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Επομένως, εάν επιλέξουμε τρόφιμα ολικής αλέσεως θα έχουμε και πιο γρήγορη απώλεια βάρους και κάψιμο λίπους στο σώμα μας.   

3) Πράσινο τσάι : Το πράσινο τσάι προάγει την απώλεια βάρους και την τόνωση του οργανισμού, ενώ βοηθάει στο κάψιμο του κοιλιακού λίπους. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες (είδος φυτοχημικού που μπορεί να επηρεάσει και να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό). Ιδανικά αποτελέσματα θα έχουμε με την κατανάλωση 2-3 φλ. πράσινο τσάι/ημέρα.

4) Κανέλλα κεϋλάνης :  Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλλα έχει σταθεροποιητική δραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η κανέλλα μπορείνα περιορίσει την όρεξη και μεταβολίζει γρήγορα τη ζάχαρη. Μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε την  κανέλλα στον καφέ, στο τσάι, στο γιαούρτι αλλά και σε φρούτα.   

5) Στραγγιστό γιαούρτι : Το στραγγιστό γιαούρτι είναι ένα απαραίτητο τρόφιμο για την απώλεια βάρους χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτείνες. Η πρωτείνη μένει περισσότερο χρόνο στο στομάχι και ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες.    

6) Καυτερές πιπεριές : Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν την καψαίκίνη, η οποία ζεσταίνει το σώμα κάνει να καίει επιπλέον θερμίδες. Ακόμα, περιορίζουν την όρεξη και επιταχύνουν  το ελαφρώς το μεταβολισμό.

7) Άπαχο κρέας : Το κρέας είναι πλούσιο σε πρωτείνες, οι οποίες έχουν υψηλή θερμογόνο δράση. Κατά τη διάρκεια της πέψης μπορεί να κάψουμε το 30% της πρόσληψης των θερμίδων που καταναλώσαμε από το άπαχο κρέας.   

8) Τόνος και σολωμός : O σολωμός και ο τόνος είναι ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά.  Τα λιπαρά αυτά είναι απαραίτητα για τη διάσπαση του λίπους στο σώμα μας.   

9) Γκρέιπφρουτ : Το γκρέιπφρουτ έχει την ικανότητα να μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις, διότι περιέχει μεγάλες ποσότητες διαλυτών ινών, οι οποίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν.    

10) Ξηροί καρποί : Οι ξηροί καρποί είναι ένας εξαιρετικό τρόφιμο το οποίο μπορεί να καταναλωθεί μεταξύ των κυριων γευμάτων. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη. Μελέτες δείχνουν ότι τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φυστίκια  μπορεί να βοηθήσουν  στην απώλεια βάρους, πάντα με μέτρο.   


Πηγή: mylady.gr

Σχολιάστε

Captcha