Aloe vera για αναζωογόνηση και ευεξία...
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Aloe vera για αναζωογόνηση και ευεξία...

Κατηγορία: Ομορφιά

Με ιστορία πέντε χιλιάδων χρόνων, η αλόη προσφέρει αποδεδειγμένα δροσιά, αναζωογόνηση, ενυδάτωση και ευεξία. Στην αρχαιότητα την αποκαλούσαν «βότανο της αθανασίας», καθώς περιέχει πάνω από 150 πολύτιμα συστατικά, όπως βιταμίνες Α, Β και C, σίδηρο, αμινοξέα κ.ά. Φημίζεται ακόμα για την αντισηπτική, αντιοξειδωτική και αναπλαστική της δράση.

Η αλόη χρησιμεύει για την παρασκευή ροφημάτων που ωφελούν τον οργανισμό και τον βοηθούν να παραμένει υγιής. Εκτός όμως από ισχυρό διατροφικό σύμμαχο, αποτελεί και δυνατό όπλο ομορφιάς, γι' αυτό και εμπλουτίζει καλλυντικές συνθέσεις για εξωτερική χρήση, που κάνουν θαύματα στο δέρμα.

Η ευεργετική δράση της αλόης στην ομορφιά
Χάρη στα μοναδικά θεραπευτικά οφέλη της για την επιδερμίδα, είναι ένα από τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία καλλυντικών. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε νερό (πάνω από 99%), ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα. Ενισχύει έτσι την ελαστικότητά του συμβάλλοντας στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Διαθέτει επίσης μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Οξυγονώνει τα δερματικά κύτταρα, αυξάνει την αντοχή των ιστών και τονώνει τη μικροκυκλοφορία μέσω της διαστολής που προκαλεί στα τριχοειδή αγγεία.

Η ευεργετική δράση της αλόης στην υγεία
Δίκαια η αλόη χαρακτηρίζεται ως το φυτό της ιατρικής, εφόσον αποδεδειγμένα μπορεί να ανακουφίσει από διάφορες ασθένειες και διαταραχές, να τις αποτρέψει ή να βοηθήσει στη θεραπεία τους.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, ο χυμός της μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Συγκεκριμένα ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης. Επίσης βοηθάει στη διαδικασία της πέψης και αποτελεί πολύ καλή θεραπευτική λύση για προβλήματα όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου καθώς και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Επιπρόσθετα οι πολυσακχαρίτες που διαθέτει τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τέλος χρησιμεύει ως αναλγητικό και αντιπυρετικό.

Top tip
H αλόη είναι γνωστή για την επουλωτική της δράση, γι' αυτό και είναι ιδανική για τοπική εφαρμογή σε ήπια εγκαύματα. Σε περίπτωση, λοιπόν, που καείτε, κόψτε ένα φύλλο, βάλτε το για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια απλώστε το τζελ του πάνω στο έγκαυμα. Το αποτέλεσμα είναι άμεση αίσθηση ανακούφισης.

Η ευεργετική δράση της αλόης στη διατροφή 
Η αλόη είναι πλούσια σε αμινοξέα, τα οποία αποτελούν δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. Περίπου 22 αμινοξέα θεωρούνται απαραίτητα για το ανθρώπινο σώμα, ενώ εκείνα που διαθέτει το εν λόγω φυτό υπολογίζονται σε 18-20. Επίσης περιέχει μεγάλη γκάμα λιπαρών οξέων και ειδικότερα τρεις φυτικές στερόλες: HCL χοληστερόλης (η οποία μειώνει τα λίπη στο αίμα), καμπεστερόλη και Β-σιτοστερόλη. Οι συγκεκριμένες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των αλλεργιών και της δυσπεψίας. 

Πώς θα καταναλώσετε το χυμό αλόης
Χρησιμοποιήστε ένα μεσαίου μεγέθους φύλλο αλόης. Φιλετάρετέ το (όπως τα ψάρια) και βγάλτε με ένα κουταλάκι το ζελέ από μέσα. Βάλτε το στο μπλέντερ με μια κουτάλια μέλι, το χυμό ενός πορτοκαλιού και λίγο νερό και μετά τοποθετήστε το στο ψυγείο. Ένα σφηνάκι πρωί βράδυ αρκεί.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το ζελέ από τα φύλλα της σε φρουτοχυμούς και σε smoothies για να επωφεληθείτε από τις απίστευτες ιδιότητές της. 

Πηγή: elle.gr

Σχολιάστε

Captcha