Οι 7 υπερτροφές του Σεπτέμβρη.
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Οι 7 υπερτροφές του Σεπτέμβρη.

Κατηγορία: ROOT

Εκμεταλλευτείτε το Σεπτέμβρη για να απολαύστε φρούτα και λαχανικά της εποχής με σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Το καλοκαίρι έχτασε στο τέλος του και η εποχή που διανύουμε σηματοδοτεί το τέλος ή την αρχή για μερικές τροφές που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για την υγείας μας. Μπορούμε λοιπόν να απολαύσουμε για μερικές εβδομάδες ακόμη τα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού και να υποδεχτούμε τα φθινοπωρινά, που έχουν αρχίσει να ωριμάζουν.

Ο Σεπτέμβριος είναι εκείνη η λεπτή… γραμμή που χωρίζει το καλοκαίρι από το φθινόπωρο και μαζί τους τις τροφές που χαρακτηρίζουν την κάθε μία από αυτές τις εποχές.

Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσετε νέες γεύσεις και να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε από μια πλούσια χρωματική «παλέτα» φρούτων και των λαχανικών, αναφέρει η Huffington Post.

Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες φθινοπωρινές επιλογές υγιεινών τροφών.

1.) Μήλα

Γιατί μας αρέσουν: Το βασικό φρούτο του φθινοπώρου, είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, οι οποίες μας δημιουργούν το αίσθημα πληρότητας. Επίσης τα μήλα έχουν συνδεθεί με τη μείωση της χοληστερόλης και τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και περιέχουν μια σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς να τα απολαύσετε: Προτιμήστε τα ωμά, ειδικά κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, που θα τα βρείτε εύκολα και φάτε τα με τη φλούδα, γιατί εκεί βρίσκονται οι φυτικές ίνες. Συνδυάστε τα με πρωτεΐνη, όπως 10 αμύγδαλα ή οργανικό φυστικοβούτυρο, για ένα πιο ισορροπημένο σνακ. Όταν ο καιρός αρχίσει να κρυώνει, φάτε τα ψητά, με λίγη κανέλα και πίνετε χυμό μήλου.

2.) Κόκκινες πιπεριές

Γιατί μας αρέσουν: Οι πιπεριές γενικά, αλλά κυρίως οι κόκκινες πιπεριές, έχουν ένα εκπληκτικό ποσοστό βιταμίνης C -περισσότερο κι από ένα πορτοκάλι!- καθώς και αρκετό κάλιο. Αυτό το τραγανό λαχανικό περιέχει επίσης την καταπραϋντική για το δέρμα βιταμίνη Α. Επιπλέον, η φυσικά γλυκιά γεύση του, μπορεί να μας βοηθήσει να περιορίσουμε την κατανάλωση γλυκών.

Πώς να τις απολαύσετε: Δοκιμάστε ψητές πιπεριές στη σχάρα ή αναμείξτε τες με ρεβίθια και ταχίνι για θρεπτικό, σπιτικό χούμους. Και φυσικά απολαύστε τες ωμές σε σαλάτες.

3.) Αχλάδια

Γιατί μας αρέσουν: Όπως και τα μήλα, τα αχλάδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C και τα βρίσκουμε εύκολα στο τέλος του καλοκαιριού. Ειδικά τα ζουμερά αχλάδια, μας ενυδατώνουν και μας κρατούν μακριά από την υπερκατανάλωση φαγητού, δεδομένου ότι το νερό μας κάνει να νιώθουμε πληρότητα.

Πώς να τα απολαύσετε: Όπως ισχύει και στα μήλα, είναι καλύτερο να τρώτε τα αχλάδια με τη φλούδα τους. Μπορείτε επίσης να τα απολαμβάνετε σε δροσιστικά smoothies.

4.) Ντομάτες

Γιατί μας αρέσουν: Μόνο λίγες εβδομάδες μένουν πριν το τέλος της εποχής της ντομάτας και δε χορταίνουμε αυτό το χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνη C, λαχανικό. Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου.

Πώς να τις απολαύσετε: Το μαγείρεμα βοηθά στην ενεργοποίηση του λυκοπένιου, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τις ντομάτες σε σάλτσες φαγητών. Απολαύστε τες ωμές σε σάντουιτς και σε σαλάτες, ή σε πιάτα όπου μια ντομάτα μπορεί να βελτιώσει πραγματικά τη γεύση, όπως η ομελέτα.

5.)Γκρέιπ φρουτ

Γιατί μας αρέσει: Το εσπεριδοειδές αυτό, είναι διαθέσιμο σχεδόν όλο το χρόνο, αλλά η σεζόν του ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Ακριβώς μισό φρούτο, περιέχει περισσότερο από το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη C και η έρευνα έχει δείξει ότι τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ πριν από ένα γεύμα, μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

Πώς να το απολαύσετε: Κόψτε στη μέση ένα ώριμο φρούτο και φάτε το για πρωινό ή προτιμήστε το σε κάποιο επιδόρπιο. Αποφλοιωμένο και σε κομμάτια, το γκρέιπφρουτ είναι ιδανικό και στις σαλάτες. Τέλος, χρησιμοποιήστε το σε χυμούς και κοκτέιλ.

6.) Αγγούρι

Γιατί μας αρέσει: Έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι ένα από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα, με 96% νερό. Είναι επίσης μια καλή πηγή μαγνησίου και καλίου, τα οποία είναι σημαντικά για την υγιή ανάπτυξη των οστών.

Πώς να το απολαύσετε: Μπορείτε να απολαύσετε το αγγούρι ωμό ή τουρσί σε σάντουιτς και σαλάτες.

7.) Μύρτιλλα

Γιατί μας αρέσουν: Όλα τα μούρα έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, αλλά τα μύρτιλα είναι ένα σουπερ φρούτο. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που έχουν συνδεθεί με τη μείωση της χοληστερόλης, τον κίνδυνο διαβήτη και την επιβράδυνση της νοητικής εξασθένισης.

Πώς να τα απολαύσετε: Φτιάξτε ένα δροσιστικό smoothie το καλοκαίρι, η αναμείξτε τα με δημητριακά ολικής αλέσεως και γιαούρτι για ένα υγιεινό πρωινό. Μπορείτε επίσης να τα προσθέτετε σε σαλάτες.

Πηγή: clickatlife.gr

Σχολιάστε

Captcha