Ροδόνερο... 15 ιδιότητες που θα σας ενθουσιάσουν
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Ροδόνερο... 15 ιδιότητες που θα σας ενθουσιάσουν

Κατηγορία: Ομορφιά

Το ροδόνερο είναι το αρχαιότερο καλλυντικό προϊόν και παράγεται από την απόσταξη ατμού από φρέσκα ροδοπέταλα. Γνωστό σε όλο το κόσμο για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο δέρμα.

Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν ως άρωμα, ως ίαμα για διάφορες παθήσεις αλλά και στη μαγειρική.

Στη σύγχρονη εναλλακτική ιατρική, χρησιμοποιείται πολύ συχνά και στην αρωματοθεραπεία, ενώ βρίσκεται ως βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς. Αποτελεί μια απλή και  οικονομική φροντίδα. Είναι ένα ήπιο προϊόν κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Πραγματικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα 3 σε 1 προϊόν περιποίησης, αφού καθαρίζει, τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ φτιάχνει τη διάθεση με το αναζωογονητικό του άρωμα!!!

Ιδιότητες:

  1. Διατηρεί την ισορροπία του φυσικού ph, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, ενώ είναι ευεργετικό για όλους τους τύπους δέρματος, από τα πολύ ξηρά μέχρι τα λιπαρά με προβλήματα ακμής.
  2. Καθαριστικό προσώπου, σε συνδυασμό με αμυγδαλέλαιο. Χάρη στην αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή του δράση βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος. Ταυτόχρονα βοηθά και τις ξηρές επιδερμίδες καθώς είναι εξαιρετικά ενυδατικό και δροσιστικό. Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα σε ένα κομμάτι βαμβάκι μαζί με λίγο λάδι για να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας.
  3. Τόνωση και σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού. Προλαμβάνει τις ρυτίδες και διατηρεί την επιδερμίδα νεανική.
  4. Θεραπεία ακμής και ερεθισμένου δέρματος.
  5. Θρέψη και ενυδάτωση όχι μόνο του προσώπου αλλά και του σώματος και των μαλλιών.
  6. Μπορεί να βοηθήσει τις επιδερμίδες εκείνες που έχουν σπασμένα τριχοειδή αγγεία και δεν τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πολύ δυνατά σκευάσματα.
  7. Ανακουφίζει από το στρες, την κούραση και τον πονοκέφαλο. Βάζουμε λίγο ροδόνερο στα χέρια μας και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στο μέτωπο και στους κροτάφους.
  8. Δροσίζει το πρόσωπο από την ακτινοβολία του ήλιου, από τη σκόνη και από τον ιδρώτα.Εφαρμόζουμε στο δέρμα με ένα κομμάτι βαμβάκι.
  9. Χρησιμοποιούμε μετά το ξύρισμα για να απαλύνει το δέρμα μας αφήνοντας το υπέροχο άρωμά του στο πρόσωπό μας.
  10. Τονώνει τους ιστούς του δέρματος, κάνοντας μασάζ στις γάμπες και στα μπράτσα μας.
  11. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν ενυδατική μετά το μπάνιο.
  12. Για χαλάρωση πριν τον ύπνο.
  13. Χρησιμοποιείται ως μάσκα για τα μαλλιά και τους χαρίζει λάμψη και ελαστικότητα. Κατάλληλο για την θεραπεία των σπασμένων άκρων της τρίχας.
  14. Προλαμβάνει από εγκαύματα.
  15. Με ροδόνερο αντιμετωπίζονται τα κουρασμένα μάτια και οι μαύροι κύκλοι

Χρήση:
Δεν υπάρχει κάτι πιο απλό από τη χρήση του Ροδόνερου…  Προσθέτουμε λίγο ροδόνερο σε ένα βαμβάκι και το απλώνουμε σε «καθαρό» δέρμα. Έτοιμοι!!! 

Πηγή: ingolden.gr

Σχολιάστε

Captcha