Αντιμετωπίστε το κρυολόγημα με βότανα.
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Αντιμετωπίστε το κρυολόγημα με βότανα.

Κατηγορία: Υγεία

Μήπως σηκωθήκατε από το κρεβάτι με πολύ κόπο; Αισθάνεστε ρίγος; Σας πονά ο λαιμός σας; Δεν είναι τίποτε άλλο από το καθιερωμένο πλέον κρυολόγημα του χειμώνα. 

Το κρύωμα είναι μια ιογενής ίωση του ανώτερου αναπνευστικού, το οποίο μειώνει το ανοσοποιητικό μας οδηγώντας κάποιες φορές και σε δευτερεύουσες λοιμώξεις, όπως βρογχίτιδα. Γι’ αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στα πρώτα του στάδια.

Ο πιο φυσικός, υγιεινός και οικονομικός τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε δεν είναι άλλος από τα αφεψήματα με βότανα. Σας παρουσιάζουμε μερικές φυσικές συνταγές για να αναρρώσετε πολύ γρήγορα.

Αν δείτε ότι τα συμπτώματα δεν υποχωρούν σε 5-6 μέρες πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε ένα γιατρό.

Με τζίντζερ: Η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει ότι το τζίντζερ(πιπερόριζα) μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος. Είναι ιδανικό για τον πυρετό, το βήχα, την αναπνευστική συμφόρηση και τη ναυτία. Η καυτερή της γεύση είναι αυτή που της δίνει τη μαλακτική αλλά και αντισηπτική ιδιότητα. Θα το βρείτε σε μορφή βάματος, κάψουλες, τσάι ή και φρέσκο. Επιλέξτε για πιο άμεσα αποτελέσματα το φρέσκο τζίντζερ (σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές) και παρασκευάστε το ρόφημα που θα σας ανακουφίσει.

Συνταγή: Σε μια κούπα βραστό νερό ρίξτε μια κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ. Σουρώστε το και πιείτε το όσο είναι ζεστό. Αν θέλετε να μαλακώσετε τη γεύση του μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή μέλι.

Με ευκάλυπτο: Αν ταλαιπωρήστε στην αναπνοή, όχι μόνο από κρυολόγημα αλλά ακόμα και από άσθμα, το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου μπορεί να γίνει η σωτηρία σας. Θεωρείται σπουδαίο αντισηπτικό και ισχυρό αντιβιοτικό. Οι εισπνοές ατμών ευκαλύπτου μπορεί να καταπραΰνει οξείες και χρόνιες βρογχίτιδες, άσθμα και πονόλαιμο. Επιλέξτε φρέσκα φύλλα ή ακόμα και αιθέριο έλαιο.

Συνταγή: Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, ρίξτε μέσα φύλλα φρέσκου ευκαλύπτου και βράστε το. Μόλις βράσει κατεβάστε τη από τη φωτιά και αφού τοποθετήσετε μια πετσέτα στο κεφάλι σας εισπνεύστε τους υδρατμούς. Αν έχετε αιθέριο έλαιο, ρίξτε 10-15 σταγόνες στο βρασμένο νερό και κάντε το ίδιο.

Με εχινάκεια: Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ένα εντελώς άγνωστο βότανο στην Ελλάδα. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, καθώς διαθέτει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντικαταρροϊκή δράση αλλά και βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Τη βρίσκετε σε διάφορες μορφές, βάμμα, ρίζα, ή και κάψουλες (προτιμάται το βάμμα). Μπορείτε επίσης να την παίρνετε και προληπτικά, αλλά πάντα με μέτρο, καθώς μπορεί να προκαλέσει αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και κάμψη του ανοσοποιητικού.

Συνταγή: Βράστε μια κούπα νερό (όχι καυτό) και ρίξτε λίγες σταγόνες βάμμα εχινάκειας ή μισό κουταλάκι του γλυκού. Πριν το πιείτε κάντε μερικές γαργάρες για να ανακουφίσετε τον πονόλαιμο και μετά πιείτε το.

Με κανέλα και γαρίφαλο: Ο φλοιός του δέντρου της κανέλας περιέχει μια λιπαρή χημική ουσία, την κιναμαλμεΰδη, η οποία είναι έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ρίχνει τον πυρετό. Μπορείτε να τη βρείτε σε σκόνη ή σε ξυλάκια, αν και καλύτερα να προτιμάτε τα ξυλάκια.

Συνταγή: Σε ένα μπρίκι με νερό ρίξτε ξυλάκια κανέλας και κομμάτια γαρίφαλο και αφήστε τα να βράσουν. Μόλις γίνει αυτό, σκεπάστε τα με ένα καπάκι και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Κατεβάστε το από τη φωτιά και πιείτε το ζεστό. Μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά μέλι.

Όταν είστε άρρωστοι πρέπει να πίνετε πολλά υγρά, για να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε. Μπορείτε μέσα σε ένα ποτήρι να προσθέτετε φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι, ώστε να επωφεληθείτε από τη βιταμίνη C, που σας είναι απαραίτητη.  


Πηγή: ygeia-evexia.gr

Σχολιάστε

Captcha