Μυρωδάτα τσουρέκια με επικάλυψη σοκολάτας από τον Άκη!!!
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Μυρωδάτα τσουρέκια με επικάλυψη σοκολάτας από τον Άκη!!!

Τα πιο αφράτα μυρωδάτα τσουρέκια από τον Άκη Πετρετζίκη...

ΥΛΙΚΑ
 
Ζύμη για τσουρέκι 
  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 50 γρ. μέλι
  • 150 γρ. νερό
  • 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο και 50 γρ. επιπλέον
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 15 γρ. μαγιά ξηρή
  • 10 γρ. μαχλέπι
  • 2 βανίλιες
  • 1,5 γρ. μαστίχα
  • 1 πρέζα αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και μαγιά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλεύρι και αφήνουμε ένα τέταρτο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο και μέλι και τα ζεσταίνουμε. Στο multi βάζουμε ζάχαρη, βανίλια, μαχλέπι και μαστίχα. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ξύσμα και, μετά, τα αυγά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και τη μαγιά. Χτυπάμε καλά και μετά από 10' προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα για να φουσκώσουν. 
 
Για τη γέμιση
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο
  • Λίγα καρύδια
 
Για το σιρόπι και την επικάλυψη
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. νερό
  • 1 λευκή σοκολάτα Nestle dessert
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα Nestle dessert
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη, ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση, καρύδια και διπλώνουμε. Βάζουμε το ζυμάρι σε ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε τη ζύμη του τσουρεκιού στη μέση, ενώνουμε τις άκρες και δίνουμε σχήμα πλεξούδας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25'. Σιροπιάζουμε το τσουρέκι με ένα πινέλο και στη συνέχεια ρίχνουμε λεύκη και μαύρη σοκολάτα.
 
Πηγή: megatv.com

Σχολιάστε

Captcha