4 μύθοι για τις αλλεργίες της άνοιξης...
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

4 μύθοι για τις αλλεργίες της άνοιξης...

Κατηγορία: Υγεία

Διανύουμε την εποχή που αποτελεί "σήμα-κατατεθέν" στην έξαρση των αλλεργιών κάθε τύπου. Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν αυτές τις μέρες από κάποιου είδους αλλεργία, ενώ για ορισμένους τα συμπτώματα είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που φτάνουν ενδεχομένως στα αυτιά σας σχετικά με τις αλλεργίες και τις αιτίες τους αυτή την εποχή. Μερικές από αυτές τις πληροφορίες, ωστόσο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από κοινοί μύθοι που καλό είναι να τους ξεδιαλύνετε άμεσα, για να ξέρετε ακριβώς τι συμβαίνει με τις αλλεργίες.

ΜΥΘΟΣ: Καταναλώστε τοπικά φυτικά προϊόντα της περιοχής που ζείτε για να εξουδετερώσετε τις αλλεργίες που αυτά προκαλούν
Υπάρχει η λανθασμένη άποψη ότι αν καταναλώσει κανείς μέλι ή άλλα προϊόντα από φυτικές πηγές που ευδοκιμούν στην περιοχή που κατοικεί, τότε μειώνει ή και εξαφανίζει τις αλλεργίες που πιθανώς προκαλούνται από αυτές τις πηγές κατά την περίοδο της Άνοιξης. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά σας βάζει σε κίνδυνο να υποστείτε και κάποιο βαρύ αλλεργικό επεισόδιο.

ΜΥΘΟΣ: Ορισμένες τροφές δεν προκαλούν ποτέ αλλεργίες
Είναι αλήθεια ότι το 90% των αλλεργιών προέρχονται από τα ίδια οκτώ είδη τροφών: τα φιστίκια, τα καρύδια, το γάλα, τα αβγά, τη σόγια, το σιτάρι, τα ψάρια και τα οστρακοειδή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιο ασυνήθιστες αλλεργίες τροφίμων, ή ότι κάποιες τροφές είναι απόλυτα ασφαλείς. Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και μπορεί να εκδηλώσει αλλεργία σε κάθε πιθανή ουσία, οπότε, δυνητικά, δεν υπάρχουν τροφές που είναι 100% ασφαλείς.

ΜΥΘΟΣ: Πάρτε αντιισταμινικά αφότου εκδηλώσετε αλλεργία και θα σας περάσει αμέσως
Σαφώς και τα αντιισταμινικά φάρμακα βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση των αλλεργιών, αλλά την πιο σημαντική συνεισφορά τους μπορείτε να την απολαύστε ΠΡΙΝ την περίοδο έξαρσης των αλλεργιών και των συμπτωμάτων τους.
Επίσης, τα αντιισταμινικά από μόνα τους δεν θα εκμηδενίσουν την εποχική αλλεργία. Αυτό συμβαίνει μπλοκάρουν τις ισταμίνες -μια χημική ουσία που παράγει το σώμα σας όταν έχετε μια αλλεργική αντίδραση. Εάν εκδηλώσατε ήδη τα συμπτώματα, η αντίδρασή σας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αντ' αυτού, δοκιμάστε ένα αποσυμφορητικό, είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με ένα αντιισταμινικό.

ΜΥΘΟΣ: Οι παιδικές αλλεργίες περνάνε όσο μεγαλώνετε
Αν και είναι πιθανό ένα παιδί να αναπτύξει φυσική άμυνα και προστασία από κάποιου τύπου αλλεργία όσο μεγαλώνει, αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο. Μάλιστα μια σουηδική έρευνα επάνω σε 82 συμμετέχοντες που είχαν αλλεργίες στο γρασίδι και τη γύρη, έδειξε ότι ακόμα και 12 χρόνια μετά τα πρώτα συμπτώματα που παρουσίασαν ως παιδιά, το 99% των συμμετεχόντων είχε ακόμα τις ίδιες αλλεργίες.

Πηγή: ommed.gr

Σχολιάστε

Captcha