Nutricosmetics το μυστικό της νεότητας...
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Nutricosmetics το μυστικό της νεότητας...

Κατηγορία: Ομορφιά

Η πιο πρόσφατη τάση της εποχής  που διανύουμε είναι αυτή της ομορφιάς, εσωτερικής και εξωτερικής, με τη βοήθεια της τροφής.
Στην Ιαπωνία είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια η έννοια nutricosmetics,  ενώ στην Ευρώπη και την Αμερική μόλις τώρα οι αγορές άρχισαν να εξειδικεύονται στην έννοια αυτή. Το πράσινο τσάι και η σόγια  είναι μερικά από τα πιο γνωστά συστατικά  που πρέπει να συμπληρώνουν τη διατροφή σας, αν θέλετε να παραμείνετε νέες και όμορφες για πολλά χρόνια.

Έτσι, εάν είσαστε από αυτές που δεν έχετε ευλογηθεί με το γονίδιο της  ομορφιάς,  τότε υπάρχει ελπίδα! Θα μπορούσατε να κάνετε το δέρμα και το σώμα σας να λάμπει, γνωρίζοντας ποιες είναι οι τροφές που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό.

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για εξωτερική ομορφιά μέσω της διατροφής; Σύμφωνα με έρευενες, τα  αντιοξειδωτικά, το σωστό μείγμα πρωτεϊνών και τα άφθονα υγρά, μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε ενυδατωμένο το σώμα σας  και να εξαλειφθούν οι τοξίνες από τα κύτταρα.

Επίσης, διατηρώντας το έντερο υγιές,  τρώγοντας πολλά τρόφιμα που περιέχουν φυτικές ίνες θα εξασφαλίσετε τη βέλτιστη απορρόφηση των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών που χρειάζεται.

Ορισμένα συστατικά που έχουν καλλωπιστικές  ιδιότητες είναι οι  παρακάτω:

Aloe vera: Ενισχύει τις βιταμίνες C και Ε, που ως γνωστόν είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Είναι γνωστή επίσης και η αντιφλεγμονώδης δράση της. Πηγή αλόης είναι τα φύλλα της.

Συνένζυμο Q10: Δρα ως  ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ακεραιότητας των κυτταρικών μεμβρανών και ως τέτοια,  μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει τα συμπτώματα της γήρανσης του δέρματος. Τα ψάρια όπως οι σαρδέλες και το σκουμπρί, τα φυστίκια, η σόγια, το συκώτι, είναι εξαιρετικές πηγές συνενζύμου Q10.

Κολλαγόνο: Απορροφάται εύκολα και προλαμβάνει τα σημάδια της γήρανσης,  βελτιώνει την  ποιότητα των νυχιών, του δέρματος και των μαλλιών.  Τα  εκχυλίσματα φυτών και βοτάνων αποτελούν σημαντική πηγή κολλαγόνου.

Πράσινο τσάι: Οι κατεχίνες του είναι πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά και μπορούν να μειώσουν τις ελεύθερες ρίζες, που καταστρέφουν το δέρμα. Τα ροφήματα από φύλλα πράσινου τσαγιού είναι ότι καλύτερο.

Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Πολλά από τα λιπαρά της ομάδας αυτής έχει αποδειχθεί πως περιέχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθούν το δέρμα να παραμείνει νεανικό και γιατρεύουν παθήσεις, όπως το έκζεμα. Στην κατηγρία αυτή ανήκουν τα φυτικά έλαια, τα λιπαρά ψάρια (σκουμπρί, σαρδέλες και σολομός), τα καρύδια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Σόγια: Η σόγια παρέχει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, που ευθύνεται για τη  γήρανση του δέρματος. 

Βιταμίνη Ε: Βοηθά να διατηρηθεί η ακεραιότητα των κυτταρικών μεμβρανών , αφού μπορεί και δρα ως αντιοξειδωτικό. Βιταμίνη Ε, μπορούμε να βρούμε στη σόγια, στο καλαμπόκι, στο ελαιόλαδο και τα αμύγδαλα.

Ψευδάργυρος: Προστατεύει και θεραπεύει το δέρμα.  Μπορεί να βοηθήσει παθήσεις, όπως τη δερματίτιδα. Το γάλα, τα οστρακοειδή, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα δημητριακών, αποτελούν καλές πηγές ψευδάργυρου.


Πηγή:mylady.gr
Σταυρούλα Αδαμάκη

Σχολιάστε

Captcha