Αρωματοθεραπεία.... "το όπλο" της φύσης!
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Αρωματοθεραπεία.... "το όπλο" της φύσης!

Κατηγορία: Υγεία

Βυθιστείτε στα οφέλη της αρωματοθεραπείας και απολαύστε τις πολύτιμες ιδιότητες του κάθε φυτού που βρίσκουν εφαρμογή σε κάθε ανάγκη ή πρόβλημα που μπορεί να έχουμε!

Παρακάτω θα βρεις ορισμένες συνταγές που συγκεντρώσαμε μόνο για σένα και ίσως σου φανούν χρήσιμες!

1.) Απάλλαξε τα πόδια σου από τα αντιαισθητικά σπασμένα αγγεία και τους κιρσούς: Αντιμετωπίζουν το ήδη υπάρχον πρόβλημα των κιρσών αλλά προλαμβάνουν και τη δημιουργία τους. Ανάμειξε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο Κυπαρισσιού, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Σανταλόξυλου και 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο Μέντας. Κάνε επάλειψη με το μείγμα στα προβληματικά σημεία (απαγορεύεται το μασάζ στους κιρσούς) και με τη συχνή χρήση θα αρχίσουν να εξαφανίζονται!

2.) Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας: Επιτυγχάνεται στάζοντας 3 σταγόνες ελαίου Δίκταμου, Άρκευθου & Φασκόμηλου στο σφουγγάρι του μπάνιου και κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Επίσης μπορείτε τις σταγόνες αυτές να τις αναμείξετε με 50ml Αμυγδαλέλαιο ή Σταφυλοκουκουτσέλαιο και να το εφαρμόζετε κάθε βράδυ στην πάσχουσα περιοχή.

3.) Χάρισε πολύτιμη απαλότητα στην επιδερμίδα σου: Προσθέτοντας στην αγαπημένη σου λοσιόν σώματος 3-4 σταγόνες αιθέριου ελαίου Δάφνης & Πορτοκαλιού!

4.) Βελτιώστε το πρόβλημα της ουλίτιδας: Διαλύοντας 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο Θυμαριού και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο Μέντας σε ένα ποτήρι νερό. Κάνετε γαργάρες και χρησιμοποιήστε το σαν στοματικό διάλυμα!

5.) Αντιμετωπίστε την περίσσια λιπαρότητα στα μαλλιά: Ρίχνοντας στο σαμπουάν σας 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο Άρκευθου!

6.) Χαρίστε extra λάμψη στα μαλλιά σας: Προσθέτοντας 15 σταγόνες αιθέριου ελαίου Λεμόνι, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο Δάφνης & 10 σταγόνες Δεντρολίβανο σε 50ml Αμυγδαλέλαιο. Κάνετε θεραπεία πριν το λούσιμο σε όλο το μήκος των μαλλιών και αφήστε το μίγμα να δράσει για 15 λεπτά πριν το ξέβγαλμα.

7.) Φτιάξε το δικό σου φυσικό εντομοαπωθητικό χώρου: Ανακάτεψε 100 ml αλκοολούχα λοσιόν με 2 σταγόνες από τα εξής αιθέρια έλαια: Λεμόνι, tea tree, Ευκαλύπτου, Σιτρονέλα. Μπορείς να ψεκάζεις τον χώρο σου ανά 3 ώρες.

Επίσης μπορείς να φτιάξεις ένα εντομοαπωθητικό προϊόν σώματος εάν ανακατέψεις σε 60ml αμυγδαλέλαιο: 15 σταγόνες έλαιο Ευκαλύπτου, 15 σταγόνες έλαιο Βασιλικού, 10 σταγόνες Σιτρονέλα, 6 σταγόνες Λεμονιού και 3 σταγόνες έλαιο Γερανιού.

8.) Έχεις αϋπνίες ή νευρικότητα: Δοκίμασε να ρίξεις στον εξατμιστήρα αιθέριων ελαίων 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο Πεύκου και 3 σταγόνες Λεβάντα. Δρουν σαν αναζωογονητικά του εγκεφάλου και παρέχουν άμεσα ηρεμία και χαλάρωση!

Επίσης μπορείτε να ρίξετε 3-4 σταγόνες Λεβάντας σε ένα μαντήλι και να το κρύψετε κάτω από τη μαξιλαροθήκη σας! Θα απολαύσετε τον πιο ήρεμο ύπνο της ζωής σας!

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι τα αιθέρια έλαια είναι ουσίες υψηλής συγκέντρωσης που πρέπει να χρησιμοποιηθούν με μεγάλη προσοχή!

• Αποφύγετε την άμεση ή έμμεση επαφή με τα μάτια.
• Τα αιθέρια έλαια δεν χορηγούνται από το στόμα, εκτός εάν ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού, του φαρμακοποιού ή εκπαιδευμένου αρωματοθεραπευτή.
• Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται αδιάλυτα στο δέρμα. Χρησιμοποιούνται πάντα σε διαλυμένη μορφή, αναμεμιγμένα με την κατάλληλη βάση.
Τα μόνα αιθέρια έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αδιάλυτα και αυτούσια είναι : το γεράνι, το tea tree και η λεβάντα.
• Προσοχή με τα παιδιά! Χρησιμοποιήστε με πολλή προσοχή όταν εφαρμόζετε τα αιθέρια έλαια σε μωρά και παιδιά κάτω των 12 ετών. Πολλά έλαια είναι ακατάλληλα για μωρά και παιδιά, και όσα δεν είναι, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες και να διαλύονται 2-4 φορές επιπλέον της διάλυσης για ενήλικες.
• Τα αιθέρια έλαια είναι εύφλεκτα: κρατήστε τα μακριά από πιθανότητα φωτιάς. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ μόνο σε συσκευές που έχουν σχεδιαστεί γι’ αυτό το σκοπό.
• Φυλάξτε τα μακριά από το φως σε δροσερό μέρος.

Πηγή: omorfamystika.gr

Σχολιάστε

Captcha