Κακοσμία ποδιών? Τέλος... 7 tips για ν' απαλλαγείς...
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Κακοσμία ποδιών? 7 tips για ν' απαλλαγείς...

Κατηγορία: Υγεία

7 υλικά που έχετε στο σπίτι σας θα σας βοηθήσουν να βάλετε τέλος στην δικτατορία της κλειστής μύτης και να απαλλάξετε τα πόδια σας από τις άσχημες οσμές.

 

Το ξέρατε ότι το καλοκαίρι τα πόδια σας υποφέρουν διπλά; Αφενός η ζέστη τους προκαλεί πρηξίματα, κακή κυκλοφορία και πόνους κι αφετέρου τους επιβάλει καθεστώς δυσοσμίας. 

Στα πόδια μας, άλλωστε, έχουν μισό εκατομμύριο ιδρωτοποιοί αδένες, οι οποίοι συντελούν ώστε τα βήματά μας να γίνονται πιο ευαίσθητα κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Για να μην χρειάζεται λοιπόν, να ανοίγετε διάπλατα τις πόρτες της βεράντας σας προκειμένου να απαλλαγείτε από τις άσχημες οσμές που πηγάζουν από τα πόδια σας, εμείς σας προτείνουμε 7 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να τις ξεφορτωθείτε για τα καλά!

Το αλάτι της γης Πέρα από σούπερ καθαριστική δράση, το αλάτι φαίνεται ότι μπορεί να γίνει σύμμαχος της υγείας των ποδιών σας μιας και καταπολεμά την κακοσμία. Μουλιάστε λοιπόν τα πόδια σας για 10 λεπτά σε ζεστό νερό στο οποίο έχετε προηγουμένως διαλύσει 1 κ.σ. αλάτι

Κάντε το όπως οι Άγγλοι... και καταπολεμήστε τη δυσοσμία με τον ακόλουθο τρόπο: 2-3 φορές την εβδομάδα, βυθίστε τα πόδια σας σε χλιαρό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 4-5 φακελάκια μαύρο τσάι. Το τελευταίο διαθέτει στυπτικές ιδιότητες και ελαχιστοποιεί την παραγωγή ιδρώτα.

Παίξτε το ξινοί Το ξίδι και συγκεκριμένα το μηλόξιδο έχει την ιδιότητα να δημιουργεί όξινα περιβάλλοντα στα οποία τα βακτήρια αδυνατούν να αναπτυχθούν. Με άλλα λόγια, υπόσχεται να πάρει τις μυρωδιές μακριά από τα πόδια σας. Διαλύστε λοιπόν 1/3 φλ. μηλόξιδο σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, βουτήξτε τα πόδια σας σε αυτό το διάλυμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Χτυπήστε το κακό στη (πιπερό)ριζα Το τζίντζερ μπορεί να καταπολεμά τις ημικρανίες και να συνοδεύει υπέροχα τα κοκτέιλ σας, αλλά η θαυματουργός δράση του δεν σταματά εκεί: αντίθετα, το τζίντζερ κάνει πέρα και την κακοσμία στα πόδια. Πολτοποιήστε λοιπόν ένα κομμάτι τζίντζερ και τοποθετήστε το σε ένα μαντήλι. Μετά το καθημερινό ντους σας, βουτήξτε το μαντήλι σε λίγο ζεστό νερό και, στη συνέχεια, τρίψτε με αυτό τα πόδια σας

Κάτι να καίει Τα ραπανάκια έχουν αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Αναμείξτε 1/2 φλ. χυμό ραπανάκια με 1/4 κ.γ. γλυκερίνη και τοποθετήστε το διάλυμα σε ένα δοχείο για σπρέι. Κάθε βράδυ, ψεκάστε τα πόδια σας με αυτό το «σπρέι» κατά της κακοσμίας για να δείτε τις μυρωδιές να παίρνουν... πόδι.

Σόδα με λεμόνι Η μαγειρική σόδα εξολοθρεύει τις άσχημες οσμές, τα βακτήρια και τους μύκητες ενώ το λεμόνι περιορίζει την εφίδρωση και αφήνει στα πόδια σας άρωμα φρεσκάδας. Διαλύστε λοιπόν 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και το χυμό ενός λεμονιού σε 1 λίτρο ζεστό νερό, ανακατέψτε καλά και βυθίστε τα πόδια σας σε αυτό το διάλυμα για 20 λεπτά.

Τι μυρίζει τόσο; Το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο, χάρη στις αντιμυκητιακή και αντιβακτηριακή τους δράση, περιορίζουν την παραγωγή ιδρώτα. Ετοιμάστε, λοιπόν, ένα μυρωδάτο ποδόλουτρο προσθέτοντας 1 κ.γ. αποξηραμένο δεντρολίβανο, και 1 κ.γ. φασκόμηλο σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μουλιάστε τα πόδια σας σε αυτό για μισή ώρα.

Πηγή: spirossoulis.com

Σχολιάστε

Captcha