10 βήματα για το τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι!
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

10 βήματα για το τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι!

Κατηγορία: Ομορφιά

Μια παλιά λαϊκή ρήση έλεγε πως ο καθαρός άνθρωπος φαίνεται από τα νύχια του. Τα περιποιημένα νύχια είναι σύμβολο καθαριότητας και κομψότητας. Ειδικότερα αν είσαι γυναίκα οι απαιτήσεις αυξάνονται στο έπακρο. Γι’ αυτό το λόγο, το πεντικιούρ στις μέρες μας δεν θεωρείται απλά μια μέθοδος χαλάρωσης, αλλά κάτι απαραίτητο για την υγεία και την ομορφιά μας.

1. Βάλε τα πόδια σου με μια λεκάνη με ζεστό (αλλά όχι καυτό) νερό και μετά από 2 λεπτά βγάλε τα από το νερό και κάνε απολέπιση στα πέλματα με ένα απαλό προϊόν που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

2. Βύθισε ξανά τα πόδια σου στη λεκάνη με το χλιαρό πλέον νερό, αφού προσθέσεις 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή μαγειρική σόδα και το χυμό από ένα λεμόνι. Θα βοηθήσει να ασπρίσουν τα νύχια σου που ίσως έχουν κιτρινίσει από το βερνύκι.

3. Τρίψε τις φτέρνες σου με ράσπα. Ξαναβύθισε τα πόδια στο νερό και επανάλαβε τη διαδικασία για να φύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα και τα σκληρά μέρη.

4. Αν τα νύχια δεν έχουν μακρύνει ιδιαίτερα προτίμησε αντί να τα κόψεις, να τα κοντύνεις και να τους δώσεις σχήμα με μια λίμα. Μπορείς να λιμάρεις ελαφρά και το επάνω μέρος –αρκεί να μην είναι τα νύχια σου πολύ λεπτά.

5. Δώσε τους ελαφρά τετράγωνο ή πιο οβάλ σχήμα, αλλά κράτησε οπωσδήποτε το μήκος κοντό, ειδικά το χειμώνα που φοράμε κλειστά παπούτσια τα μακριά νύχια δεν είναι μόνο αντιαισθητικά, αλλά και επικίνδυνα να γυρίσουν και να μπουν στο κρέας.

6. Στη συνέχεια βάλε λίγο λαδάκι νυχιών και κάνε απαλό μασάζ.

7. Σπρώξε τα πετσάκια προς τα μέσα με τα ειδικά ξυλάκια, χωρίς να τα τραβάς ή να τα κόβεις, παρά μόνο αν υπάρχουν παρανυχίδες, για τις οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ειδική πένσα.

8. Βάλε μια ειδική κρέμα για τα πόδια ή μια πολύ ενυδατική κρέμα σώματος ή body butter. Άφησέ την να απορροφηθεί και πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία του βαψίματος των νυχιών σκούπισε καλά τα νύχια για να μην μείνει λιπαρότητα που θα εμποδίζει το βερνίκι να στρώσει.

9. Αν φοβάσαι πως θα πασαλείψεις το βερνίκι, φόρεσε στα δάχτυλα των ποδιών τα ειδικά διαχωριστικά αφρολέξ.

10. Πέρασε πρώτα μια στρώση βάση ή σκληρυντικό νυχιών (δεν βάζουμε ποτέ απευθείας το χρώμα γιατί κιτρινίζουν τα νύχια!) και αφού στεγνώσει καλά, δύο στρώσεις χρώμα (τη δεύτερη αφού στεγνώσει καλά η πρώτη). Το top coat είναι απαραίτητο για να κρατήσει περισσότερο το χρώμα, αλλά και για να διατηρηθεί η λάμψη του.

Πηγή: faysbook.gr

Σχολιάστε

Captcha