Καρπούζι... Ο βασιλιάς του καλοκαιριού...
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Καρπούζι... Ο βασιλιάς του καλοκαιριού.

Κατηγορία: Υγεία

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από μία παγωμένη φέτα καρπούζι, τώρα που κάνει και ζέστη; Έχετε 10 λόγους για να προσθέσετε το καρπούζι στη διατροφή σας.

 

1.) Σας ενυδατώνει
Το καρπούζι περιέχει έως και 92% νερό!Λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού και φυτικών ινών βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και συμβάλλει σε ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Και φυσικά είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

2.) Συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και των οστών
Το λυκοπένιο που περιέχει το καρπούζι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία της καρδιάς και αναγνωρίζεται πλέον ως ένας σημαντικός παράγοντας στην υγεία των οστών. Η κατανάλωση καρπουζιού έχει επίσης συσχετιστεί με βελτιωμένη καρδιαγγειακή λειτουργία, διότι βελτιώνει τη ροή του αίματος επειδή μειώνει την πίεση του αίματος. Το λυκοπένιο μειώνει το οξειδωτικό στρες το οποίο εμποδίζει τη δραστηριότητα των οστεοβλαστών και οστεοκλαστών (εμπλέκονται στην οστεοπόρωση) και αυτό σημαίνει ανθεκτικότερα οστά για όσους καταναλώνουν τρόφιμα πλούσια σε λυκοπένιο. Το καρπούζι επίσης είναι πλούσιο σε κάλιο που βοηθά στη διατήρηση του ασβεστίου στο σώμα, με αποτέλεσμα ισχυρότερα οστά και αρθρώσεις.

3.) Μειώνει το σωματικό λίπος
Η ουσία κιτρουλίνη που περιέχεται στο καρπούζι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα. Η κιτρουλίνη είναι ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε αργινίνη, η οποία βοηθάει στη μείωση του λίπους, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς.

4.) Έχει αντιφλεγμονώδη δράση
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις, όπως τα φλαβονοειδή, καροτενοειδή και τριτερπενοειδή. Το λυκοπένιο είναι ένα καροτενοειδές που μειώνει τη φλεγμονή και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Τα τριτερπενοειδή παρέχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Επιλέγετε ώριμα καρπούζια, επειδή περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές τις ευεργετικές φαινολικές ενώσεις.

5.) Είναι διουρητικό και συμβάλλει στην υγεία των νεφρών
Το καρπούζι είναι ένα φυσικό διουρητικό που βοηθά να αυξηθεί η ροή των ούρων, αλλά δεν επηρεάζει τα νεφρά σε αντίθεση με το αλκοόλ και την καφεΐνη. Τα καρπούζια βοηθά στην αποβολή των αποβλήτων από την πέψη των πρωτεϊνών, απαλλάσοντας το σώμα από την κατακράτηση υγρών.

6.) Χαλαρώνει τους μυς
Αν οι μυς σας πονούν μετά από την προπόνηση ή αν καταπονείτε τις αρθρώσεις σας στον υπολογιστή φάτε μια φέτα καρπούζι. Τα καρπούζια είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο ρυθμίζει τη δραστηριότητα των νεύρων και των μυών. Μάλιστα, ο χυμός καρπουζιού έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τους μυϊκούς πόνους και βελτιώνει το χρόνο αποκατάστασης μετά την άσκηση σε αθλητές.

7.) Βελτιώνει την υγεία των ματιών
Το καρπούζι είναι μια θαυμάσια πηγή βήτα-καροτίνης (λόγω της πλούσιας κόκκινης απόχρωσής του), η οποία μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α και αυτή με τη σειρά της προστατεύει από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και προλαμβάνει τη νυκταλωπία. Η βιταμίνη Α διατηρεί επίσης το δέρμα υγιές όπως επίσης και τα δόντια.

8.) Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C είναι εκπληκτικά υψηλή. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ βοηθά στη γρήγορη επούλωση πληγών, επειδή είναι απαραίτητη για τον σχηματισμό του νέου συνδετικού ιστού. Τα ένζυμα που εμπλέκονται στο σχηματισμό του κολλαγόνου (το κύριο συστατικό για την επούλωση των τραυμάτων) δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη βιταμίνη C.

9.) Σας κρατά σε εγρήγορση
Τα καρπούζια περιέχουν χολίνη, μια θρεπτική ουσία που υπάρχει στα αυγά, τη γαλοπούλα και το μπρόκολο, ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό αντιοξειδωτικό συστατικό που βοηθά το σώμα μας κατά τον ύπνο, στην κίνηση των μυών, στη μάθηση και τη μνήμη. Η χολίνη σας κρατά σε εγρήγορση και συγκεντρωμένους, καθώς τονώνει τη μνήμη σας.

10.) Τονώνει τη σεξουαλική σας ζωή
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Texas A & M University μελέτησαν την επίδραση του καρπουζιού στη σεξουαλική ζωή των ανδρών και αποκάλυψαν ότι η αργινίνη ενισχύει το νιτρικό οξύ και έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων – την ίδια βασική επίδραση που έχει και το Viagra.

Πηγή: getactive.gr

Σχολιάστε

Captcha