Η εποχή του σταφυλιού έφτασε, εκμεταλλευτείτε το...
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Η εποχή του σταφυλιού έφτασε, εκμεταλλευτείτε το...

Κατηγορία: Ομορφιά

Το σταφύλι δεν έχει ονομαστεί τυχαία ο βασιλιάς των φρούτων καθώς πέρα από την γεύση του προσφέρει και πολλά οφέλη τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά. 

Ως καρπός του αμπελιού, το σταφύλι χωρίζεται σε 3 κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα του: Λευκό, κόκκινο και μαύρο. Φυσικά υπάρχουν και αρκετές ποικιλίες, από τις οποίες προκύπτει και η χρήση του σταφυλιού, όπως αν θα είναι φρούτο ή θα γίνει κρασί.

Στην Ελλάδα το κλίμα ευνοεί σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή σταφυλιού, ενώ οι ποικιλίες στα διάφορα μέρη είναι εκλεκτές. Αν σκεφτεί κανείς και τη θρεπτική του αξία τότε θα είναι παράλογο να μην εκμεταλλευτεί έναν διατροφικό θησαυρό που σε αφθονία μπορεί να βρει στη χώρα μας.

Αρχικά, το σταφύλι είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα νερού, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό αφού προσφέρει στην ενυδάτωσή του.

Επιπλέον είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C καθώς και από μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο) που είναι απαραίτητα για τον σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες (ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες και κουερσιτίνη) που περιέχονται στο σταφύλι δρουν κατά των ελεύθερων ριζών, προστατεύουν την καρδιά και έχουν αντικαρκινικό και αντιγηραντικό χαρακτήρα.

Τα φλαβονοειδή είναι και αυτά στοιχεία τα οποία βρίσκονται στο σταφύλι και βοηθούν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος καθώς επίσης ενισχύουν την πνευματική διαύγεια και επιταχύνουν τη θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων.

Επιπρόσθετα, οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα σταφύλια συντελούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Τέλος το σταφύλι πέρα από την υγεία προσφέρει αρκετά και στην ομορφιά. Τα λιπαρά οξέα και η βιταμίνη Ε που περιέχονται στο σταφύλι προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες.

Αναμφίβολα, τα οφέλη του σταφυλιού δεν τελειώνουν στις παραπάνω γραμμές, ωστόσο είναι αρκετές για να σας ανοίξουν την όρεξη για δροσερό σταφύλι!


Πηγή: http://www.jenny.gr

Σχολιάστε

Captcha