Χρησιμοποιείται για το φούσκωμα της ζύμης. Εξασφαλίζει ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ιδανικό φούσκωμα κι υφή στα αγαπημένα γλυκά και στις ζύμες.
Συσκευασία: 50gr
..
Η σκόνη Konjak προέρχεται από την ρίζα του φυτού Konjak έχει ιστορία 2000 ετών καταγωγή την Ιαπωνία και περιέχει πολλές φυσικές φυτικές ίνες. Στην σημερινή μας εποχή θεωρείται η νέα υπερτροφή που απασχολεί τους διατροφολόγους τον τελευταίο καιρό. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σε μακαρονάδες και στο ρύ..
Πηκτικό φυτικής προέλευσης για σάλτσες, σούπες, μαρμελάδες, γλάσο για γλυκά. Αντικαθιστά τη ζελατίνη ζωικής προέλευσης. Με φυσική γεύση. Χρήση: Διαλύστε σε κρύο υγρό, προσθέστε το στο φαγητό κατά το μαγείρεμα και αφήστε το να βράσειγια 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Η δράση του άγαρ-άγαρ ξεκινάει όταν η ..
Ρύζι ανάμεικτο με μπονέτ και άγριο. Το μαύρο δεν αποτελεί ουσιαστικά ρύζι, αλλά το λεγόμενο ζιζάνιο και προέρχεται από τη βόρεια Αμερική. Περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών συστατικών και χρειάζεται περισσότερο χρόνο βρασμού. Συνδυασμός που αναδεικνύει τόσο την καπνιστή αλλά και τη γλυκιά γεύση ..
Ο αρχαίος σπόρος του δίκοκκου σταριού με ιστορία 10.000 χρόνων αναφέρεται και ως Ζειά! Ακόμα, χαρακτηρίζεται από “al dente” υφή και καρποειδή γεύση, είναι χορταστική και ευκολοχώνευτη. Οι έρευνες έδειξαν ότι η Ζέα περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από τα άλλα δημητριακά. Τα υψηλά ποσοστά του αμινοξέ..
Το αλεύρι καλαμποκιού έχει εξαιρετική γεύση αλλά είναι γενικά βαρύ και δύσκολο στην χρήση αλεύρι. Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Α, σίδηρο και ασβέστιο. Δημιουργείστε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, από αλεύρι καλαμποκιού έως πίτες, κρέμες, ραβανί και ό,τι άλλο σας εμπνεύσει ο χρυσός καρπός. Μπορεί να περιέχε..
Το αλεύρι από κεχρί έχει μια λεπτή, ελαφρώς γλυκιά γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους ως υποκατάστατο 1:1 για αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αν και συνήθως συνδυάζεται με άλλα αλεύρια, όπως ρύζι ή ντίνκελ . Μπορείτε να ενσωματώσετε το αλεύρι από κεχρί σε τηγανίτες, ψωμί καθώς και σε ..
Το ντίνκελ είναι μια ποικιλία σταριού που διακρίνεται για την υψηλή διατροφική του αξία. Το ντίνκελ έχει υψηλή διαλυτότητα στο νερό και έτσι οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται εύκολα από το σώμα. Προέρχεται από το ίδιο γένος με τον κοινό σίτο. Είναι ποικιλία σταριού με 21 χρωμοσώματα (έναντι 42 του κο..
Το αλεύρι από μαλακό σιτάρι, έχει χαρακτηριστική αλευρώδη υφή, μικρή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και γλουτένη και πιο άσπρο χρώμα από το σκληρό. Είναι ιδανικό για κέικ, μπισκότα, κουλουράκια, καθώς και για όλα τα γλυκά. Με το μαλακό αλεύρι, η ζύμη μένει χαμηλή, χωρίς ελαστικότητα. Γι’ αυτό, το αλεύρ..
Αλεύρι χωριάτικο τύπου Μ βιολογικό Το αλεύρι αυτό, γίνεται από σκληρό σιτάρι, είναι δυνατό και πλούσιο σε γλουτένη, έχει χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα και ανάλογα μπορεί να είναι ψιλοαλεσμένο ή πιο χοντρό. Είναι ιδανικό για να φτιάχνουμε ψωμιά, (με την προσθήκη προζυμιού ή μαγιάς), αφού δίνει όγκο κα..
Πρόκειται για υλικό που χρησιμοποιείται σαν παράγοντς φουσκώματος, το οποίο ενεργοποιείται όταν θερμαίνεται. Χρησιμοποιείται σε αρτοσκευάσματα και στη ζαχαροπλαστική και μας χαρίζει τραγανό και αφράτο αποτέλεσμα. Παρέχει πιο ελαφρύ αποτέλεσμα συγκριτικά με το μπέκιν πάουντερ και τη σόδα.
Συ..