Το μάτσα είναι ένα είδος τσαγιού. Παράγεται από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis, το τσάι σκιάζεται πριν την συγκομιδή για να ενισχυθεί το χρώμα του. Μετά τη συγκομιδή, το αλέθουν, με αποτέλεσμα να έχουμε μια λεπτή, ανοιχτόχρωμη πράσινη σκόνη. Η σκόνη μπορεί να προστεθεί σε νερό και να καταναλωθεί αμέσως.
Οι Ιάπωνες έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο και πλέον θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στην κατανάλωση του τσάι μάτσα ή matcha, που αποτελεί παράδοση για την ιαπωνική κουλτούρα και το οποίο είναι αποτοξινωτικό, αντικαρκινικό, βοηθάει στην καύση του λίπους και σε πολλά άλλα.
Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες ένα ποτήρι μάτσα ισοδυναμεί με δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Περιέχει την υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών ενώσεων σε τέτοια συγκέντρωση που βοηθούν στην αντιγήρανση και στην αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων 20 φορές περισσότερο από ό,τι τα ρόδια ή τα βατόμουρα!
Συγκεκριμένα τα οφέλη του τσαγιού μάτσα για την υγεία είναι:
Συσκευασία: 50gr