Τέλεια μαλλιά και νύχια.... μάθε το μυστικό!
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Τέλεια μαλλιά και νύχια.... μάθε το μυστικό!

Κατηγορία: Υγεία

Η φροντίδα της εξωτερικής σας εμφάνισης δεν είναι θέμα μόνο των προϊόντων ομορφιάς που επιλέγετε για εξωτερική χρήση, αλλά και ζήτημα της μέριμνας που επιδεικνύετε στη φροντίδα του εσωτερικού του οργανισμού σας.

Δεδομένου ότι τόσο τα μαλλιά όσο και τα νύχια είναι κατασκευασμένα από κερατίνη, οι θρεπτικές ουσίες που παίρνετε μέσω της διατροφής σας, μπορούν να βοηθήσουν και τα δύο εξίσου.

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να το πετύχετε αυτό:

Κόκκινο κρέας

Εκτός από πρωτεΐνη περιέχει και μεγάλες ποσότητες σιδήρου. Η ανεπάρκεια σιδήρου σχετίζεται με τη νόσο της κοιλονυχίας (koilonychia – όταν τα νύχια παίρνουν κοίλο σχήμα ή αλλιώς σχήμα “κουταλιού”). Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τρώτε κόκκινο κρέας κάθε μέρα της εβδομάδας. Το κόκκινο κρέας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο πολλών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, αρκετών μορφών καρκίνου και του διαβήτη τύπου 2. Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε ανεπάρκεια σε σίδηρο, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα συμπληρώματα σιδήρου.

Blueberries

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του σώματός σας από τις ελεύθερες ρίζες. Η βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες αυξάνει τις ορμόνες του στρες και τη φλεγμονή, η οποία επηρεάζει όλα τα κύτταρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα μαλλιά και τα νύχια. Τα blueberries έχουν τις μεγαλύτερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από όλα τα φρούτα.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα δεν είναι μόνο μια καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά είναι και γεμάτα μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση υγιών μαλλιών και νυχιών. Το μαγνήσιο είναι το πιο σημαντικό μέταλλο στον οργανισμό και βοηθάει στη μείωση του στρες. Το στρες είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην απώλεια των μαλλιών. Επίσης οι ρωγμές στα νύχια σας μπορεί να είναι ένα σημάδι ανεπάρκειας σε μαγνήσιο. Μπορείτε επίσης να πάρετε αρκετό μαγνήσιο από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τους σπόρους κακάο και τη σόγια.


Πηγή: biologikaorganikaproionta.com

Σχολιάστε

Captcha