Τα οφέλη της ρεφλεξολογίας.
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Τα οφέλη της ρεφλεξολογίας.

Κατηγορία: Υγεία

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος που επιτυγχάνει με ήπιο τρόπο, χωρίς φάρμακα την πρόληψη και θεραπεία πολλών παθήσεων.

Αποτελεί μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής , που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών.
 
Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού αν στην περίπτωση του ασθενή δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια γίνεται στα χέρια.
 
Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται
Η ρεφλεξολογία συνίσταται ως συμπληρωματική θεραπεία για αλλεργίες πονοκεφάλους, αναπνευστικά προβλήματα, γαστρεντερικές διαταραχές, μυοσκελετικές ενοχλήσεις (πχ. οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο), καθώς και για την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών προβλημάτων (άγχος, στρες, φοβίες κλπ).
 
Πώς θεραπεύει;
Σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία, σε όλους τους ανθρώπους υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, στις παλάμες, στα αυτιά και σε άλλα ειδικά σημεία στο σώμα μας, τα οποία αντιστοιχούν σε περιοχές του σώματος που υπάρχουν όργανα (πνεύμονες, καρδιά, ήπαρ) αλλά και σε διάφορα τμήματα του σώματός μας (χέρι, γόνατο, πλάτη).
 
Η ρεφλεξολογία ασχολείται με τα αντανακλαστικά αυτά σημεία και με ειδικούς χειρισμούς, πιέσεις και τεχνικές ενεργοποιεί τις λειτουργίες του σώματος με σκοπό την εξισορρόπηση και την χαλάρωση.
 
Η χαλάρωση που επιτυγχάνεται με τη ρεφλεξολογία βοηθά το σώμα να αυτό-θεραπευτεί και να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.
 
Παράλληλα η ρεφλεξολογία βελτιώνει την κυκλοφορία, απαλλάσσει το σώμα από τις τοξίνες που συσσωρεύονται όταν τα ενδογενή συστήματα καθαρισμού (λεμφικό, απεκκριτικό) δε λειτουργούν σωστά και βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και μειώνει την πίεση στα νεύρα και στα αγγεία, βοηθώντας τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλα τα μέρη του σώματος. 
  
Πηγή: organiclife.gr

Σχολιάστε

Captcha