Τέλος στα περιττά κιλά με... κόκκινο κρασί.
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Τέλος στα περιττά κιλά με... κόκκινο κρασί.

Κατηγορία: Ομορφιά

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Nutritional Biochemistry», η κατανάλωση κόκκινου κρασιού, με μέτρο βέβαια, θα μπορούσε να βοηθήσει στην οξείδωση του λίπους.  

Ο Neil Shay, βιοχημικός και μοριακός βιολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε: «Το κόκκινο κρασί ενισχύει την οξείδωση του λίπους, ειδικά στο ήπαρ κάτι το οποίο μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος σε υπέρβαρα άτομα». Και πρόσθεσε: «Αν θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε μια διατροφική στρατηγική για τη μείωση της συσσώρευσης επιβλαβούς λίπους στο ήπαρ, χρησιμοποιώντας κοινά τρόφιμα όπως τα σταφύλια, τότε τα νέα θα ήταν πολύ θετικά». 

Οι ερευνητές σε μια εργαστηριακή καλλιέργεια εξέθεσαν ανθρώπινα κύτταρα του ήπατος και κύτταρα του λιπώδη ιστού σε τέσσερις χημικές ουσίες που βρέθηκαν στην σκούρα κόκκινη ποικιλία σταφυλιών. Μία από τις χημικές ουσίες, το ελλαγικό οξύ, αποδείχθηκε ιδιαίτερα ισχυρή καθώς επιβράδυνε σημαντικά την ανάπτυξη των υπαρχόντων κυττάρων λιπώδους ιστού και του σχηματισμού νέων, και ενίσχυσε επίσης το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα.

Σε μια άλλη μελέτη, οι ερευνητές πρόσθεσαν εκχύλισμα σταφυλιών του είδους Pinot Noir στη διατροφή των υπέρβαρων ποντικιών. Κάποια από τα ποντίκια ακολούθησαν διατροφή που περιείχε 10% λιπαρά. Τα υπόλοιπα ποντίκια ακολούθησαν διατροφή με 60% λιπαρά. Την δέκατη εβδομάδα της μελέτης, τα ποντίκια που ακολουθούσαν την διατροφή με τα υψηλά λιπαρά  ανέπτυξαν μεγάλη ποσότητα λίπους στο ήπαρ και εμφάνισαν διαβητικά συμπτώματα. 

Ο Shay πρόσθεσε ότι οι ίδιες μεταβολικές συνέπειες παρατηρούνται και στους ανθρώπους που είναι παχύσαρκοι και ακολουθούν μια καθιστική ζωή. Τα παχουλά ποντίκια που έλαβαν τα εκχυλίσματα σταφυλιού συσσώρευσαν λιγότερο λίπος στο ήπαρ τους , και είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, συγκριτικά με τα ποντίκια που κατανάλωναν μόνο τη δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Το Ελλαγικό οξύ αποδείχθηκε ο πρωταγωνιστής του πειράματος γιατί βοήθησε στη μείωση του σακχάρου του αίματος στα ποντίκια που κατανάλωναν τη δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και τα επίπεδα αυτά έφτασαν σχεδόν τα επίπεδα σακχάρου που είχαν τα ποντίκια  που τρέφονταν κανονικά. 

Πηγή: faysbook.gr

Σχολιάστε

Captcha