14 βότανα για το στομάχι
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

14 βότανα για το στομάχι

Κατηγορία: Υγεία

Για σοβαρές παθήσεις του στομάχου, θα καταφύγουμε βέβαια στο γιατρό. Υπάρχουν όμως φυτά, που έχουν την ικανότητα ν” ανακουφίζουν σε παροδικές ενοχλήσεις, να θεραπεύουν, να βοηθούν σε περιπτώσεις δυσπεψίας και να τονώνουν. Τα περισσότερα απ” αυτά που θ” αναφέρουμε, είναι γνωστά σαν στομαχικά φάρμακα.

1) Για τις γαστρίτιδες και τις φλογώσεις του στομάχου, είναι εξαίρετη η αγριάδα. Βάζουμε να μουσκέψουν όλη τη νύχτα στο νερό 30 γρ απ” τη ρίζα της. Την άλλη μέρα, τη βράζουμε σε τρία ποτήρια νερό και δίνουμε στον άρρωστο να πίνει απ” το αφέψημα όλη μέρα, σε κανονικά διαστήματα.

2) Πολύ τονωτικό του στομάχου είναι ο μάραθος. Γίνεται πιο αποτελεσματικό, αν το χρησιμοποιήσουμε με τη μορφή βάμματος. Κοπανάμε 35 γρ σπόρους, μέχρι να γίνουν μια ψιλή σκόνη. Ρίχνουμε τη σκόνη σε τρία ποτήρια του νερού καθαρό οινόπνευμα, προσθέτοντας και τη φλούδα δύο λεμονιών. Μετά από μια βδομάδα, το βάμμα είναι έτοιμο. Ρίχνουμε 40 σταγόνες βάμματος μέσα σ” ένα ποτηράκι νερό και το πίνουμε πριν το μεσημεριανό γεύμα.

3) Το θυμάρι είναι θαυμάσιο τονωτικό του στομαχιού. Σε δυο ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 6-7 γρ, όχι περισσότερο, επειδή είναι καυστικό. Δεν πρέπει να Βράσει. Πίνουμε από ένα φλιτζάνι αφέψημα, μεσημέρι και Βράδυ, μετά το φαγητό.

4) Τονωτικό του στομαχιού, είναι και το δεντρολίβανο. Δε θα το βράσουμε, αλλά θα ρίξουμε 6-7 γρ σε δυο ποτήρια καυτό νερό. Πίνουμε από ένα φλιτζάνι του τσαγιού αφέψημα, μετά τα γεύματα.

5) Σε δυο ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 4-5 γρ. βασιλικό και το αφήνουμε για δέκα Λεπτά.Πίνουμε από ένα ποτήρι κρασιού αφέψημα, τρεις φορές τη μέρα.

6) Αν μας πονάει το στομάχι ή αν έχουμε δυσπεψία, θα πιούμε έγχυμα χαμομηλιού. Δε θα το βράσουμε, αλλά θα ρίξουμε 2 γρ για κάθε φλιτζάνι, σε καυτό νερό.

7) Βράζουμε 15 γρ φασκόμηλο σε δυο ποτήρια νερό και πίνουμε από ένα ποτήρι αφέψημα μεσημέρι και βράδυ, μετά το φαγητό. Είναι εξαίρετο για τις νευρώσεις του στομάχου, είναι τονωτικό και χωνευτικό.

8) Ρίχνουμε 6 γρ φλασκουνι σε δυο ποτήρια καυτό νερό και πίνουμε από ένα ποτήρι αφέψημα, μετά το μεσημεριανό και το βραδινό φαγητό. Είναι θαυμάσιο στομαχικό φάρμακο και χωνευτικό.

9) Στομαχικός και χωνευτικός είναι κι ο δυόσμος. Ρίχνουμε 6 γρ σε δυο ποτήρια καυτό νερό και πίνουμε από ένα ποτήρι αφέψημα, μεσημέρι και βράδυ, μετά το φαγητό.

10) Βράζουμε 7-8 γρ μέντα σε δυο ποτήρια καυτό νερό και πίνουμε από ένα ποτήρι αφέψημα, μετά το μεσημεριανό και το βραδινό φαγητό. Είναι χωνευπκή και τονωτική. Οι νευρικοί πρέπει να την αποφεύγουν.

11) Ρίχνουμε 10 γρ μέλισσας σε δυο ποτήρια καυτό νερό και πίνουμε από ένα ποτήρι αφέψημα, μεσημέρι και βράδυ, μετά το φαγητό. Είναι σπουδαίο φάρμακο για τη δυσπεψία.

12) Ρίχνουμε 10 γρ μαντζουράνας σε δυο ποτήρια καυτό νερό και πίνουμε από ένα ποτήρι αφέψημα, μεσημέρι και βράδυ, μετά το φαγητό. Είναι χωνευτικό και σπουδαίο φάρμακο για τη δυσπεψία.

13) Σε δυο ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 15 γρ πικραλίδας που λέγεται και αγριομάρουλο ή ταραξάκο .Πίνουμε από ένα φλιτζάνι· αφέψημα, μεσημέρι και βράδυ, μετά το φαγητό. Είναι σπουδαίο φάρμακο για τη δυσπεψία.

14) Σε δυο ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 10 γρ άνθη και φύλλα λουίζας και πίνουμε από ένα φλιτζάνι έγχυμα, μετά τα γεύματα. Είναι θαυμάσιο χωνευτικό και μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όχι μόνο για τη δυσπεψία, αλλά και σαν ευχάριστο ρόφημα, που θα μπορούσε ν αντικαταστήσει το τσάι, αν του προσθέσουμε και χυμό λεμονιού.

Πηγή: triklopodia.gr

Σχολιάστε

Captcha