Φτιάξε μόνη σου το πιο ισχυρό καθαριστικό...
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Φτιάξε μόνη σου το πιο ισχυρό καθαριστικό...

Κατηγορία: Υγεία

Στις εορταστικές περιόδους πάντα ψάχνεις μια εύκολη λύση, για να φρεσκάρεις το σπίτι σου και να καθαρίσεις από επίμονους λεκέδες. Ούτως ή άλλως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το σπίτι είναι γεμάτο με φίλους κι καλεσμένους σχεδόν κάθε μέρα.

Μια καλή νοικοκυρά σαν εσένα και εμένα σίγουρα χρειάζονται κάποιο ισχυρό πολυκαθαριστικό, με άρωμα φρεσκάδας. Επειδή λοιπόν εμένα προσωπικά τα καθαριστικά εμπορίου δε μου κάνουν, έψαξα στο διαδίκτυο για να βρω κάτι πιο ιδιαίτερο για τους επίμονους λεκέδες.
 
Έπεσα πάνω σε πολλές “συνταγές” σαπουνιού, δοκίμασα κάποιες και τελικά κατέληξα πως μία πραγματικά έκανε φοβερή δουλειά και θα τη μοιραστώ μαζί σου.
 
Για να φτιάξεις ένα δυνατό πολυκαθαριστικό θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά:
 
  • 1/2 φλιτζανιού σόδα μαγειρική
  • 1/2 φλιτζανιού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο πράσινο σαπούνι
  • 1/2 κούπα βόρακα
 
Εκτέλεση: 
Αρχικά πάρε το τριμμένο σαπούνι και διέλυσε το σε ένα ποτήρι νερό, μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο διάλυμα.
 
Στη συνέχεια, πάρε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε μέσα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνεις δηλαδή, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τη σκόνη βόρακα. Τα αναμειγνύεις καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν.
 
Τέλος, ρίχνεις μέσα το διαλυμένο πράσινο σαπούνι και φτιάχνεις ένα παχύρευστο μείγμα. Αν πάρει τη μορφή κρέμας, απλώς πρόσθεσε λίγο παραπάνω νεράκι. Αν πάλι γίνει πολύ νερουλό, άσε τα υλικά να πάνε στον πάτο και αφαίρεσε τα έξτρα υγρά.
 
Θα το αποθηκεύσεις σε ένα παλιό μπουκάλι καθαριστικού. Σε περίπτωση όπου η πάστα σου αρχίσει να ξεραίνεται επειδή την έχεις φτιάξει καιρό, απλώς πρόσθεσε νεράκι!
 
Tip 1: Αν θέλεις άρωμα φρεσκάδας, μπορείς να προσθέσεις μέσα αιθέριο έλαιο λεμονιού!
 

Tip 2: Μη χρησιμοποιήσεις σφουγγάρι όταν πλένεις με αυτό το καθαριστικό, γιατί οι κόκκοι μπορεί να γδάρουν τις επιφάνειες. Πάρε ένα πανάκι, ένα βετέξ ή ένα βουρτσάκι.

Tip 3: Μην το βάλεις σε αντικολλητικά σκεύη, γιατί τα φθείρει.

Πηγή: ediva.gr

Σχολιάστε

Captcha