Ένα φρούτο πραγματικός θησαυρός
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Φράουλες.... Ένα φρούτο πραγματικός θησαυρός

Κατηγορία: Υγεία

Οι φράουλες καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στην αρχαία Ρώμη και πλέον είναι το πιο δημοφιλές φρούτο στον κόσμο. Στην επαρχιακή Γαλλία, είχαν θεωρηθεί ως αφροδισιακό. Αυτά τα κόκκινα πετράδια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Η φράουλα είναι χαμηλή σε θερμίδες (32 θερμίδες τα 100 γρ.) και λίπη, αλλά πλούσια σε φυτο-θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αυτών των φρούτων μπορεί να έχουν πιθανά οφέλη κατά του καρκίνου, της γήρανσης, της φλεγμονής και νευρολογικών ασθενειών.

Καταρχήν οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνης C, η οποία είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό και συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, αυτά τα κόκκινα φρούτα περιέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και βήτα-καροτίνη σε μικρές ποσότητες. Οι ενώσεις αυτές δρουν ως προστατευτικές έναντι των ελευθέρων ριζών οξυγόνου, που παίζουν ρόλο στη γήρανση και στην εμφάνιση ασθενειών.

Επιπλέον, περιέχουν μέταλλα, όπως το κάλιο, το φθόριο, τον χαλκό και τον σίδηρο. Το κάλιο είναι ένα σημαντικό συστατικό των κυττάρων και των σωματικών υγρών και βοηθάει τον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και της πίεσης του αίματος. Ο χαλκός απαιτείται για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ο σίδηρος απαιτείται για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Και το φθόριο είναι ένα συστατικό των οστών και των δοντιών και είναι σημαντικό για την πρόληψη της οδοντικής τερηδόνας.

Οι φράουλες είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα – στην εποχή τους – αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τις πληροφορίες που ακολουθούν.

Οι πληροφορίες αυτές αφορούν τόσο τη θρεπτική τους αξία όσο και ορισμένα «παράξενα» στατιστικά.

Στο Βέλγιο υπάρχει μουσείο αφιερωμένο στις φράουλες!

Το 53% των παιδιών ηλικίας 7-9 ετών επιλέγουν τις φράουλες ως το αγαπημένο τους φρούτο!

Μία κούπα φράουλες αποδίδει μόλις 55 θερμίδες

Οχτώ φράουλες δίνουν στα παιδιά το 140% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C.

Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ κάθε χρόνο φυτεύονται 23.000 στρέμματα φράουλες!

Μία φράουλα έχει περίπου 200 σποράκια!

Η γεύση της φράουλας επηρεάζεται από τον καιρό, το βαθμό ωρίμανσης και την ποικιλία

Τέλος, προσοχή πρέπει να δίνουν όσοι έχουν προβλήματα με τους νεφρούς, γιατί η φράουλα έχει υψηλή συγκέντρωση οξαλικών οξέων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν το σχηματισμό λίθων.

Πηγή:jenny.gr

Σχολιάστε

Captcha