Χρωματοθεραπεία στο παιδικό δωμάτιο...
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Χρωματοθεραπεία στο παιδικό δωμάτιο...

Κατηγορία: Υγεία

Τα χρώματα έχουν την ικανότητα να εμπνεύσουν, να διεγείρουν, να καταπραΰνουν, να θεραπεύσουν ακόμα και να ταράξουν.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παιδιά, που έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην επίδραση των χρωμάτων.

Έτσι, έχει πολύ μεγάλη σημασία να επιλέξετε το σωστό χρώμα για το δωμάτιο του παιδιού.μυαλό. σώμα, αναπνοή, νεανικό, 

Αν και οι επιστήμονες μας έχουν μάθει πολλά πράγματα για τον τρόπο που το χρώμα επηρεάζει το μυαλό και το σώμα μας, πρέπει να έχετε κατά νου ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Αυτές οι γενικεύσεις δεν ισχύουν για όλους.

Αλλά αν θέλετε να μάθετε γενικά ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα για το δωμάτιο του παιδιού σας διαβάστε παρακάτω:

1.) Κόκκινο
Το κόκκινο μπορεί να ενεργοποιήσει το σώμα και να διεγείρει το μυαλό, να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και την αναπνοή. Ωστόσο, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η υπερβολική έκθεση στο κόκκινο χρώμα ενθαρρύνει την επιθετική συμπεριφορά και την ανικανότητα της συγκέντρωσης. Το κόκκινο είναι ωραίο και έντονο, αλλά δεν είναι και το καλύτερο χρώμα για ένα παιδικό δωμάτιο.

2.) Πορτοκαλί
Το πορτοκαλί είναι ίσως ένα από τα πιο παρεξηγημένα χρώματα. Αυτό το ζεστό, φιλικό και νεανικό χρώμα είναι πραγματικά κατάλληλο για τα παιδιά, θεωρείται ότι ενθαρρύνει την εμπιστοσύνη, την εξωστρέφεια και την ανεξαρτησία. Η κοινωνική φύση αυτού του χρώματος εμπνέει την επικοινωνία και τη συνεργασία.

3.) Κίτρινο
Οι περισσότεροι από μας συνδέουν το κίτρινο με τα συναισθήματα της ευτυχίας και του κεφιού. Μελέτες συνδύασαν επίσης αυτό το φωτεινό και χαρωπό χρώμα με το κίνητρο. Το απαλό κίτρινο μπορεί να βοηθήσει τη συγκέντρωση, ενώ το έντονο ενισχύει τη μνήμη. Δώστε προσοχή με την υπερβολική χρήση του φωτεινού κίτρινου! Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να δημιουργήσει το αίσθημα της ταραχής ακόμη και του θυμού.

4.) Πράσινο
Αυτή η ηρεμία του φυσικού χρώματος, έχει μια κατευναστική επίδραση σε ένα παιδί. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει επίσης ότι το πράσινο μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα ανάγνωσης ενός παιδιού και την κατανόηση.

5.) Μπλε
Έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από το κόκκινο, το μπλε μειώνει τα συναισθήματα του άγχους και της επιθετικότητας, ενώ παράλληλα μειώνει και την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Τα παιδιά που βιώνουν ξεσπάσματα ή άλλα προβλήματα συμπεριφοράς μπορούν να εκτιμήσουν τις καθησυχαστικές επιδράσεις ενός μπλε δωματίου.

6.) Μωβ
Το μωβ είναι ένα φιλόδοξο και γεμάτο αυτοπεποίθηση χρώμα. Είναι επίσης το χρώμα του πάθους, της δημιουργικότητας, της σοφίας και της πνευματικότητας. Αυτό το χρώμα εμπνέει την ευαισθησία και τη συμπόνια στα παιδιά. Αλλά αν το παιδί σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, και θέλετε να κρατήσετε το χρώμα περιορίστε το στα διακοσμητικά του χώρου.

7.) Ροζ
Αν και είναι συνήθως συνδέονται με τα κοριτσίστικα δωμάτια, το ροζ έχει μια κατευναστική αίσθηση και για τα δύο φύλα.

8.) Ζεστά χρώματα
Τα ζεστά χρώματα εμπνέουν ευτυχία, ζεστασιά και άνεση στους περισσότερους ανθρώπους.

9.) Ψυχρά χρώματα
Μερικοί από μας συνδέουν τα ψυχρά χρώματα με το αποστειρωμένο, νοσοκομείο περιβάλλον, αλλά τα όχι και τόσο έντονα ψυχρά χρώματα μπορεί να έχουν μια κατευναστική επίδραση στα παιδιά. 

Πλέον, πολλά από αυτά τα χρώματα κάνουν τους μικρούς χώρους να δείχνουν μεγαλύτεροι.

govastileto.gr

Σχολιάστε

Captcha