Χαλάουα στο σπίτι με τρία απλά υλικά.
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Χαλάουα στο σπίτι με τρία απλά υλικά.

Κατηγορία: Συνταγές Ομορφιάς

Η βελούδινη και λεία επιδερμίδα αποτελεί στοιχείο κομψότητας, νεανικότητας και σαφώς προσφέρει μια αίσθηση καθαριότητας. 

Η χαλάουα είναι μια μορφή γυναικείας περιποίησης με ιστορία χιλιάδων ετών. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ανατολή και από τότε μέχρι σήμερα αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες πρακτικές περιποίησης των γυναικών. Η βασίλισσα Κλεοπάτρα είναι από τις διασημότερες ιστορικές προσωπικότητες, που δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην θηλυκότητά της, εφάρμοζε μεταξύ άλλων και αυτή την πρακτική. Η γυναικεία περιποίηση από τότε μέχρι και σήμερα έχει κεντρικό ρόλο στην κουλτούρα της Ανατολής. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μόνο στην πόλη της Βαγδάτης κατά τον Μεσαίωνα (12ος αιώνας) λειτουργούσαν 5.000 γυναικεία χαμάμ – τα κέντρα περιποίησης της εποχής. Οι συχνές και τακτικές ολοήμερες επισκέψεις των γυναικών σε αυτά περιλάμβαναν ατμόλουτρο με αιθέρια έλαια, μπάνιο και ντους σε διάφορες θερμοκρασίες, γενική αποτρίχωση με χαλάουα, μανικιούρ-πεντικιούρ και βαφή μαλλιών με τη διάσημη πλέον Χέννα. Μέσα στους αιώνες τα μυστικά της γυναικείας περιποίησης από την Ανατολή ταξίδεψαν στην Ευρώπη, όπου για πρώτη φορά εμφανίζεται η πρακτική αποτρίχωσης με τη χαλάουα τον 10ο αι.

Η λέξη «χαλάουα» στα αραβικά σημαίνει γλυκό. Ένα γλυκό φτιαγμένο από φυσικά και μόνο υλικά για την καλύτερη δυνατή περιποίηση της γυναίκας που ενδιαφέρεται για τον εαυτό της. Η χαλάουα απομακρύνει την τρίχα από τη ρίζα και λόγω της σύστασής της από φυσικά υλικά δεν προκαλεί αλλεργίες. Η χαλάουα σε αντίθεση με το κερί δεν προκαλεί εγκαύματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις φλεβίτιδας. Εκτός από την αποτρίχωση, η χαλάουα προσφέρει απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα, ανανέωση και μασάζ.  Σίγουρα αξίζει να κάνετε αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Δοκιμάστε το και εσείς!

Η χαλάουα είναι ότι πιο αγνό υπάρχει στο εμπόριο για αποτρίχωση. Τα βασικά συστατικά της είναι το λεμόνι, το νερό και η ζάχαρη. Μπορείτε πολύ εύκολα να τη φτιάξετε μόνες σας και χωρίς κόστος.  Θα χρειαστείτε, λοιπόν:

Υλικά:

  • 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη 
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση: 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπρικάκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνουν μια μάζα χρώματος καφέ-κίτρινη. Ρίχνουμε την χαλάουα σε ένα πιατάκι ή κεσεδάκι. Καλό είναι να το έχουμε βάλει για λίγο στην κατάψυξη.
Αυτό θα βοηθήσει το υλικό μας να κρυώσει γρήγορα. 

Μόλις μπορούμε να πιάσουμε την χαλάουα στα χέρια μας και δεν είναι καυτή (μετά από μισό λεπτό περίπου)..αρχίζουμε να την μαλακώνουμε με τα χέρια μας για ένα δύο λεπτά μέχρι από καφεκίτρινη να γίνει άσπρη. Την τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια που θέλουμε να αποτριχώσουμε πιέζοντας την με τα δάκτυλα. Τραβάμε απότομα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της φοράς των τριχών. Το υλικό ξαναχρησιμοποιείται. Το τοποθετείτε σε ένα πλαστικό σακουλάκι και το αποθηκεύετε στο ψυγείο. 
 Όταν θέλετε να το ξαναχρησιμοποιήσετε βουτάτε το σακουλάκι σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει. 

Πηγή: 
joody-beauty.gr 
teta.gr
tree-h0use.blogspot.gr 

Σχολιάστε

Captcha