Αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος ιδιότητες και χρήση.
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος ιδιότητες και χρήση.

Κατηγορία: Υγεία

Πήρε το όνομά του από τη λέξη «ευ» και το ρήμα «καλύπτω», το οποίο παραπέμπει στο κάλυμμα που περιβάλλει τα αναπτυσσόμενα άνθη του.
 

Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου, έγινε γνωστό στο Δυτικό πολιτισμό το 1788. Το ίδιο έτος ο John White, επικεφαλής χειρουργός από μια βρετανική αποστολή του Πρώτου Στόλου, απόσταξε ένα τέταρτο του γαλονιού έλαιο ευκαλύπτου και το ονόμασε "Sydney Mint".

Οι Αυστραλιανοί ιθαγενείς (Αβοριγίνες) γνώριζαν και εκμεταλλεύονταν τις ιατρικές ιδιότητες των ελαίων από τα φύλλα ευκαλύπτου και τα χρησιμοποιούσαν στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία των πόνων του σώματος, τη ρινική συμφόρηση, τον πυρετό, αλλά και για τα κρυολογήματα.

Μέχρι και σήμερα το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου με τις θεραπευτικές του ιδιότητες χρησιμοποιείται σε πολλά σκευάσματα για το κρυολόγημα και την γρίπη καθώς έχει αντισηπτικές, αποσυμφορητικές και αποχρεμπτικές ιδιότητες. Επίσης το συναντάμε και σε σκευάσματα για τους μυϊκούς πόνους και της οστεοαρθρίτιδας διότι τονώνει την τοπική κυκλοφορία.   

Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τέσσερις απλές μεθόδους:

  • Μασάζ. Η μάλαξη ευνοεί όχι μόνο του πόνος στις αρθρώσεις αλλά και το κρυολόγημα. Σε 5 ml αμυγδαλέλαιο βάζουμε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και κάνουμε μασάζ (στις αρθρώσεις που πονάνε) και εντριβή (στο στήθος για το κρυολόγημα).  
  • Εισπνοές. Οι εισπνοές βοηθάνε στο αναπνευστικό σύστημα κατά την διάρκεια του κρυολογήματος για την αποσυμφόρηση της ρινικής κοιλότητας. Σε μία κατσαρόλα με νερό προσθέτετε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, καλύψτε το πρόσωπο σας με μια πετσέτα και τοποθετήστε το επάνω από την κατσαρόλα Μείνετε για περίπου 10-15 λεπτά. 
  • Μπάνιο. Προσθέστε μέσα στην μπανιέρα σας 6-8 σταγόνες αιθέριο ευκαλύπτου, ανακατέψτε το νερό, μείνετε 20 λεπτά μέσα στο μπάνιο. (με το καθαρό, φρέσκο και ζωντανό άρωμα του χαρίζει αίσθηση άνεσης και βοηθάει επίσης και στο κρυολόγημα).
  • Αρωματικό λύχνο. Προσθέστε νερό και περίπου 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, ανάψτε το κερί και όταν ζεσταθεί το νερό το καθαριστικό του άρωμα διαχέεται στο χώρο. Με αυτό τον τρόπο κρατάτε μακριά τα μικρόβια. 

 

Για αγορά αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου στην καλύτερη τιμή από την Herbs & Beauty πατήστε ΕΔΩ

Σχολιάστε

Captcha