5 tips για την καλοκαιρινή διατροφή
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

5 tips για την καλοκαιρινή διατροφή

Κατηγορία: Υγεία

Για κάποιους οι διακοπές έχουν ξεκινήσει και για κάποιους άλλους περιμένουν με ανυπομονησία να έρθει η σειρά τους.

Είτε διαβάζεις αυτό το άρθρο κάνοντας ηλιοθεραπεία απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό κοκτέιλ, είτε διαβάζεις αυτό το άρθρο κάνοντας ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις σου, το καλοκαίρι ήρθε έχοντας, περίπου, τρεις μήνες στην διάθεσή μας για να χαλαρώσουμε στις παραλίες, να «γεμίσουμε τις μπαταρίες», να κάνουμε διατροφικές ατασθαλίες… 

Όπου και να είμαστε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι «τρώμε για να ζήσουμε, δε ζούμε για να τρώμε!» Όπως το χειμώνα έτσι και το καλοκαίρι αλλάζουμε την διατροφή μας, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, προτιμάμε εύπεπτα και δροσερά τρόφιμα. Με αυτό τον τρόπο, βοηθάμε τον οργανισμό μας να λειτουργήσει υπό υψηλές θερμοκρασίες, απαλλάσσοντάς τον από τον κόπο της πέψης γευμάτων πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά.

1.) Η ζέστη θέλει… ενυδάτωση. Ξεκινάμε την ημέρα πίνοντας ένα ποτήρι νερό και έχοντας πάντα μαζί  σου 1 μπουκαλάκι νερό. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η έντονη εφίδρωση αυξάνουν τις ανάγκες μας σε υγρά. Και μην ξεχνάς ότι ενυδάτωση= λαμπερή επιδερμίδα. Η ημερήσια δόση νερού στον οργανισμό τους καλοκαιρινούς μήνες διαφοροποιείται αναλόφως από την ηλικία, την εργασία, δραστηριότητες. Υπολογίζετε περίπου ότι ένας  υγιής, νέος σε ενήλικα, που ζει σε ένα εύκρατο κλίμα συνήθως χρειάζεται 10-12 ποτήρια νερό ή ροφήματα ημερησίως. (πηγή

2.) Το ρόφημα του καλοκαιριού είναι… το πράσινο τσάι. Αν θα θέλατε να κάνετε μία αλλαγή, να δοκιμάσετε και άλλου είδους ροφήματα εκτός από τον καφέ, είναι μία καλή επιλογή για να ξεκινήσετε τους πειραματισμούς. Το πράσινο τσάι περιέχει χαμηλή καφεΐνη («υποκατάστατο» του καφέ), είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες (φυσικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από τις καταστροφές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι βλαβερές για το δέρμα). Η συχνή κατανάλωσης του μειώνει το ανεπιθύμητο λίπος στο στομάχι. Φυσικά υπαρχουν και αλλά ροφήματα όπως φυσικούς χυμους, smoothies, milk shake. 

3.) Ενδιάμεσο φαγητό. Είναι αρκετά δύσκολο το διάλλειμα σε αρκετούς χώρους εργασίας, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Το διάλλειμα είναι σημαντικό στον οργανισμό καθώς αναπληρώνει την χαμένη ενέργεια. Προτιμάμε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς. Η σωστή καλοκαιρινή διατροφή θέλει βιταμίνες (πλούσιες σε αντιοξειδωτικά), ασβέστιο (η βιταμίνη D ή αλλιώς η βιταμίνη του ήλιου βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου). Στις σπάνιες και μικρές ατασθαλίες μπορούμε να καταναλώσουμε σοκολάτα, μπισκότα, πατατάκια, παγωτό (όχι σε καθημερινή βάση, όχι σε συνδυασμό). Λύση υπάρχει και στην παραλία, αν δεν θέλεις να έχεις μαζί σου ταπεράκι μπορείς να παραγγείλεις μια δροσιστική φρουτοσαλάτα (αποφεύγοντας την σαντιγί).     

4.) Γεύμα. Το μεσημεριανό καλό θα ήταν να μην περιλαμβάνει τηγανιτά, επιλέξτε άλλο είδος μαγειρέματος όπως, στον ατμό ή ψητά. Με αυτούς τους τρόπους μαγειρέματος διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά και η γεύση ενώ παράλληλα είναι πιο εύπεπτα για το στομάχι. Όταν υπάρχει ισορροπία στο γαστρεντερικό σύστημα, η κοιλιά είναι πιο επίπεδη. Το βραδινό καλό θα ήταν να περιλαμβάνει κάτι ελαφρύ (γιαούρτι, φρούτο).

5.) Βραδινή Έξοδος. Καλά Να Περάσεις! Με συνέπεια. Όχι σνακς, Όχι πολύ αλκοόλ, Πολύ χορός!  

 

Πέπη Τσοτίνα

Σύμβουλος Ομορφιάς.

Σχολιάστε

Captcha