Πώς να προστατεύουμε τα μαλλιά μας από την γήρανση.
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Πώς να προστατεύουμε τα μαλλιά μας από την γήρανση.

Κατηγορία: Ομορφιά

Η γήρανση, σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα, οφείλεται στην θεωρία των ελευθέρων ριζών. Η γήρανση των κυττάρων προκαλείται, όταν αυτά υποστούν μόνιμες βλάβες από συνεχείς επιθέσεις ορισμένων χημικών μορίων που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. [πηγη]

Όπως γερνάει η επιδερμίδας μας γερνάνε και τα μαλλιά μας. Για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τα μαλλιά μας και να καθυστερήσουμε την γήρανση θα πρέπει να διακρίνουμε δυο διαφορετικές διαδικασίες: τη διαδικασία Εξωγενούς Γήρανσης (styling, βαφές, υψηλές θερμοκρασίες από πιστολάκι μαλλιών)  και τη διαδικασία Εγγενούς Γήρανσης (μείωση αναγέννηση κυττάρων).
Δεν χρειάζεται ούτε να αγχωνόμαστε ούτε να γίνουμε θύματα της υπερκαταναλωτικής μανίας. Μπορούμε να επιβραδύνουμε την γήρανση με 4 tips. 

1.) Μασάζ. Η μάλαξη στο κεφάλι βοηθάει στην αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας, δηλαδή βοηθά το αίμα να μεταφέρει τις απαραίτητες ποσότητες οξυγόνου σε όλο. Την μάλαξη μπορούμε να την εφαρμόσουμε με την εφαρμογή του σαμπουάν και με  λάδι μαλλιών. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ έλαιο καρύδας. Περιέχει βιταμίνες, πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Η μάλαξη μπορεί να διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια τοποθετούμε ένα πλαστικό σκουφάκι ή μια παλιά πετσέτα στα μαλλιά και αφού περάσουν 15-20 λεπτά, λούζουμε τα μαλλιά μας.

2.) Ενυδατικό σπρέι για τα μαλλιά. Οι ακραίες θερμοκρασίες ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά σε βάθος χρόνου. Η ενυδάτωση των μαλλιών είναι σημαντική χειμώνα- καλοκαίρι. Μπορούμε να το εφαρμόζουμε μετά το λούσιμο ή πριν από το βούρτσισμα, όπως εφαρμόζουμε το μαλακτικό σπρέι. Μπορείτε να αγοράσετε, μπορείτε και να το φταίξετε μόνη σας με τρία απλά υλικά (50μλ λεβεντόγερο, 40μλ Τζελ αλόη βέρα, 10μλ υαλουρονικό οξύ, αιθέριο έλαιο προαιρετικά 10-15 σταγόνες).  

3.) Σωστή διατροφή. Για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή οφείλουμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μπορούμε να προσθέσουμε στην διατροφή μας ξηρούς καρπούς (περιέχουν βιταμίνη Ε  «η βιταμίνη της νεότητας»), φασόλια και λαχανικά (περιέχουν φυλλικό οξύ που συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων), κίτρινες και κόκκινες πιπεριές (περιέχουν βιταμίνη C), γαλακτοκομικά προϊόντα (βιταμίνη A), κρέας και θαλασσινά (πρωτεΐνη). 

4.) Άγχος. Το άγχος προκαλεί την αύξηση των ελεύθερων ριζών. Τα κύτταρα εκφυλίζονται γρήγορα και πεθαίνουν, χωρίς να ανανεώνονται τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε. Όπως έχει πει ο Γούντυ Άλλεν (1935-, Αμερικανός ηθοποιός & σκηνοθέτης) «Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά μπορείς να καταστρέψεις το παρόν με το να στενοχωριέσαι για το μέλλον».

Πέπη Τσοτίνα, Σύμβουλος Ομορφιάς 

Σχολιάστε

Captcha