Αμυγδαλέλαιο… Η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Αμυγδαλέλαιο… Η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας

Κατηγορία: ROOT

Αμυγδαλέλαιο… Φροντίδα για όλο το σώμα!

Το αμυγδαλέλαιο είναι γνωστό από τους Αρχαίους Ρωμαίους, το χρησιμοποιούσαν για την φροντίδα του δέρματος.
Αυτό το εξαιρετικό φυτικό έλαιο είναι ευρέος διαδεδομένο για την περιποίηση που προσφέρει σε όλο το σώμα και στα μαλλιά. Προέρχεται από την σύνθλιψη των αμυγδάλων, έχει ωχρό κίτρινο χρώμα και χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή καλλυντικών.

Το αμυγδαλέλαιο θρέφει και αναζωογονεί το δέρμα. Θεωρείται μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Ε, με αποτέλεσμα να έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Προστατεύει από την πρόωρη γήρανση, επαναφέρει την ελαστικότητα και την υγρασία στην επιδερμίδα.

Το αμυγδαλέλαιο έχει πολλές χρήσεις:

1.) Αμυγδαλέλαιο στα μαλλιά. Μάσκα μαλλιών. Εφαρμόζουμε μια καλή ποσότητα σε όλο το κεφάλι με κινήσεις μασάζ, σκεπάζουμε το κεφάλι με ένα σκουφάκι ή με μια πετσέτα και αφαιρούμε μετά από 15-20 λεπτά με σαμπουάν και νερό (θερμοκρασία της αρεσκείας σας). 1 φορά την εβδομάδα. 

2.) Αμυγδαλέλαιο για απολέπιση. Με δύο απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας το τέλειο scrub. Βάζουμε λίγη μαύρη ζάχαρη με αμυγδαλέλαιο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά (η ποσότητα των υλικών είναι ανάλογη με το σημείο που θέλουμε να κάνουμε απολέπιση). Εφαρμόζουμε το scrub 1-2 φορές σε πρόσωπο και σώμα.

3.) Αμυγδαλέλαιο στο σώμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έλαιο αμυγδάλου μετά το μπάνιο με κυκλικές κινήσεις μασάζ. Επίσης, μπορούμε να το εφαρμόσουμε μετά την αποτρίχωση καθώς καταπραΰνει την επιδερμίδα από τον ερεθισμό.  

4.) Αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο. Αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ, αφαιρει ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ ενώ παράλληλα θρέφει τις βλεφαρίδες. Επίσης, είναι μια πολύ καλή επιλογή να αντικαταστήσουμε την κρέμα νυκτός με έλαιο αμυγδάλου.

5.) Αμυγδαλέλαιο για ραγάδες. Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης εφαρμόζουμε καθημερινά στην κοιλιά, στο στήθος και στους μηρούς- γλουτούς αμυγδαλέλαιο, βοηθάει στην ελαστικότητα και στην πρόληψη των ραγάδων. 

Προσοχή. Ενδεχομένως μη ανεκτό από όσους έχουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 

Πέπη Τσοτίνα
Σύμβουλος Ομορφιάς.

 

Σχολιάστε

Captcha