Χάστε λίπος από την κοιλιά!
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Χάστε λίπος από την κοιλιά!

Κατηγορία: Υγεία

Όλες γυναίκες προσπαθούν να χάσουν βάρος, κατά κύριο λόγο θέλουν να το χάσουν τοπικά (κοιλίτσα και περιφέρεια), αλλά καταλήγουν να χάνουν πρώτα από άλλες περιοχές.

Γιατί συσσωρεύεται το λίπος τοπικά;

Η αποθήκευση λίπους στην κοιλιά είναι κατάλοιπο του αρχέγονου συστήματος αυτοσυντήρησης του ανθρώπου το οποίο έκρινε και την επιβίωση. Τώρα που η τροφή αφθονεί, το κοιλιακό λίπος πλέον είναι επιβλαβές. Γι΄αυτό η σωστή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την απώλεια λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τι να φάτε για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Καταναλώνετε υγιή λιπαρά: Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σας βοηθά να ελέγξετε την όρεξή σας και τα επίπεδα ορμονών στο σώμα σας που ελέγχουν το κάψιμο λίπους και το “χτίσιμο” των μυών. Καλά λιπαρά βρίσκονται στους κρόκους αυγών, στους ωμούς ξηρούς καρπούς, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το αβοκάντο, μεταξύ άλλων. Μια χούφτα ωμών ξηρών καρπών, όπως τα αμύγδαλα ή τα καρύδια, κάθε μέρα περίπου μισή ώρα πριν το φαγητό, θα περιορίσει την όρεξή σας, ενώ θα σας προσφέρουν κάποιες απαραίτητες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη.

Λαμβάνετε πρωτεΐνες: Σε κάθε γεύμα λαμβάνετε μια πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Αυτές οι πρωτεΐνες μπορούν να προέλθουν από γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα, καθώς και από τα καρύδια και τα φασόλια. Εάν είστε καλά εφοδιασμένοι σε πρωτεΐνες, αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών σας, ειδικά αν αθλείστε τακτικά με βάρη, ενώ θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας. Έτσι θα κάψετε αυτές τις επιπλέον θερμίδες ταχύτερα και θα χάσετε λίπος από το στομάχι.

Προτιμήστε τα φυσικά σάκχαρα: Δώστε προσοχή στην πρόσληψη επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως τα επεξεργασμένα σιτηρά με βάση το άμυλο και τα επεξεργασμένα σάκχαρα. Η κατανάλωσή τους σε τακτική βάση μπορεί να σας προκαλεί εμπόδια στην απώλεια λίπους στο στομάχι. Τρώτε φυσικά σάκχαρα που θα βρείτε σε ολόκληρα φρούτα. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν εμποδίζουν τη δημιουργία υπερβολικού σακχάρου στο αίμα. Αποφεύγετε τους έτοιμους χυμούς φρούτων, αφού οι ίνες έχουν αφαιρεθεί και είναι κυρίως ζάχαρη.

Επιλέξτε τα λαχανικά που μπορούν να σας βοηθήσουν: Πιθανώς να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες χημικές ουσίες που αποτελούν μέρος του περιβάλλοντος και των τροφίμων πλέον, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του λίπους στο στομάχι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αυτά τα χημικά ονομάζονται ξενοοιστρογόνα και όταν εκτίθεστε σε αυτά, μέσα από τα τρόφιμα, το νερό ή το περιβάλλον, εμποδίζουν τον οργανισμό σας να συνεχίσει να καίει λίπος από την κοιλιά. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποφύγετε την έκθεση στα χημικά αυτά, αφού βρίσκονται παντού, από το άρωμά σας μέχρι στο καθαριστικό που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας. Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις επιπτώσεις τους; Κάποια λαχανικά, ποικιλίες τσαγιού και μπαχαρικά έχουν συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων των ξενοοιστρογόνων. Τα πιο αποτελεσματικά είναι τα γνωστά ως σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, το λάχανο κ.λπ. Αυτά έχουν συγκεκριμένα συστατικά, που καταπολεμούν τις επιπτώσεις των ξενοοιστρογόνων και μπορούν να βοηθήσουν στο κάψιμο λίπους από την κοιλιά ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Τι να επιλέξετε: Άπαχα γαλακτοκομικά,Ελαιόλαδο, Κρεμμύδι, Μήλα, Καρότα, Μαρούλι, Μπρόκολο, Λάχανο, Ψάρια, Δαμάσκηνα, Σέλινο, Σπανάκι, Όσπρια, Πουλερικά


Μυστικό: Για να καεί το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα αερόβιο πρόγραμμα σε συνδυασμό με καλή διατροφή. Αποφύγετε να μειώνετε τα γεύματά σας. Mε αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα πετύχετε είναι να μειώσετε το μεταβολισμό σας. Τρώτε 5 μικρότερα ημερησίως.

Πηγή: http://omorfamystika.gr/

Σχολιάστε

Captcha