Τι πρέπει να προσέχετε στα αιθέρια έλαια
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Τι πρέπει να προσέχετε στα αιθέρια έλαια

Κατηγορία: Υγεία

Τα αιθέρια έλαια καλμάρουν τις αισθήσεις, τονώνουν τη σωματική και πνευματική ευεξία και βελτιώνουν την κατάσταση της επιδερμίδας και των μαλλιών σας.

Κάθε αιθέριο έλαιο εξάγεται από διαφορετικά μέρη ενός φυτού, το άνθος, τα φύλλα, το μίσχο, τον φλοιό, τους χυμούς του, τους καρπούς ή τα φρούτα του. Στη συνέχεια, αποστάζεται και απομένει όλη η δύναμη του φυτού μέσα σε μερικές υπερ-συμπυκνωμένες σταγόνες. Μάθετε τι πρέπει να προσέχετε όταν τα χρησιμοποιείτε.

Τα αιθέρια έλαια καταστρέφονται από τη θερμότητα, την υγρασία και το φως του ήλιου, γι’ αυτό πρέπει να παραμένουν κλεισμένα μέσα σε σκούρα μπουκαλάκια και σε μέρη δροσερά. Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δυο χρόνια από την ημέρα που αποστάχθηκαν ή ένα χρόνο στην περίπτωση των αιθέριων ελαίων που εξάγονται από εσπεριδοειδή.

Είναι εξαιρετικά δυνατά και πρέπει να μην τα χρησιμοποιείτε απερίσκεπτα, πάνω απ’ τις συνιστώμενες δόσεις ή κατευθείαν στην επιδερμίδα σας.

Μερικά έλαια μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία ή αλλεργικές αντιδράσεις. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα κάνετε πάντα ένα τεστ αλλεργικής αντίδρασης στο εσωτερικό μέρος του μπράτσου σας, τρίψτε απαλά μια μικρή ποσότητα διαλυμένου αιθέριου ελαίου στο σημείο αυτό και περιμένετε 24 ώρες για να δείτε αν υπάρχει κάποια μορφή αντίδρασης.

Μόνο τη λεβάντα μπορείτε άφοβα να απλώσετε στο δέρμα σας και μόνο σε περιπτώσεις καψίματος, τσιμπήματος από έντομο και ξεραμένα σημάδια ακμής.

Αν κατά λάθος πέσει αιθέριο έλαιο στο μάτι σας, μη ρίξετε αμέσως νερό. Δοκιμάστε χλιαρό γάλα ή κάποιο φυτικό αγνό λάδι και αν δεν υποχωρήσει το πρόβλημα, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

Η πλειοψηφία των αιθέριων ελαίων αντιδρά άσχημα πάνω στο δέρμα που θα εκτεθεί στον ήλιο μετά τη χρήση τους.

Αν είστε έγκυος ενημερωθείτε από το γιατρό σας για το αν και κατά πόσο μπορείτε να κάνετε χρήση αιθέριων ελαίων.

Αποφεύγετε να κάνετε μασάζ με αιθέρια έλαια σε κάποιον που παρουσιάζει δερματικά προβλήματα ή πάσχει από μυοσκελετικές παθήσεις.

Το μυστικόΓια την περιποίηση του προσώπου σας: Στάξτε δυο σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας σε 4 ml λοσιόν ή κρέμας και αποφύγετε την περιοχή των ματιών κατά το άπλωμα του μείγματος στην επιδερμίδα.

 

Πηγή: omorfamystika.gr

Σχολιάστε

Captcha