10 Χρυσοί Κανόνες Της Μακροζωίας
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

10 Χρυσοί Κανόνες Της Μακροζωίας

Κατηγορία: Υγεία

Διατροφή και καλή ζωή.

Διατροφή και μακροζωία

Θα αναφερθούμε σε βασικούς κανόνες όπου έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να ζήσουμε περισσότερο, πιο υγιεινές και με λιγότερες ασθένειες.

Κανόνας 1ος: Μειώστε τις θερμίδες. 

Η διατροφή με χαμηλές θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά έχει αποδεχθεί ότι προλαμβάνει κατά 84% τις μείζονες αλλαγές γονιδίων. "Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά", σημαίνει βασισμένη σε φρούτα και λαχανικά, υδατάνθρακες ολικής άλεσης, με χαμηλά επίπεδα (αν όχι καθόλου) οτιδήποτε άλλου. " Χαμηλές θερμίδες", σύμφωνα με έρανα του Ιατρικού Κολεγίου της Αριζόνα των ΗΠΑ, η μείωση σε 900-1000 θερμίδες την ήμερα, μπορεί να παρατείνει την ζωή έως 15 χρόνια. Άλλες, όμως, μελέτες έχουν δείξει ότι μείωση κατά 25%, δηλαδή 1500 θερμίδες την ημέρα για την γυναίκα και 2000 για τον άνδρα.

Κανόνας 2ος: Τρώτε λιγότερα λιπαρά.

Λιγότερο από το 30% των θερμίδων πρέπει να προέρχεται από λιπαρά και λιγότερο από 10% αυτών από κορεσμένα λίπη. Αυτό το κλειδί της μακροζωίας, σύμφωνα με τους παγκόσμιους οργανισμούς Υγείας της Καρδίας. Επίσης, η διατροφή με χαμηλά λιπαρά μειώνει τους κινδύνους εμφάνισις καρκίνου του εντέρου,  του μαστοί, των ωοθηκών και του προστάτη. Η καταπολέμηση του καρκίνου και των καρδιοπαθειών ενισχύει την μακροβιότητα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ιατρική Ακαδημία Αντί-γήρανσης, προσθέτει περίπου 13 χρόνια στην διάρκεια ζωής.

Κανόνας 3ος: Τρώτε λιγότερη ζάχαρη.

Στόχος είναι λιγότερα από 40gr την ημέρα. Δεν είναι μόνο η κυριότερη αιτία των ελεύθερων ριζών, αλλά συνδέεται με τον διαβήτη τύπου  II που μπορεί να αφαιρέσει 10 χρόνια από την ζωή.

Κανόνας 4ος: Τρώτε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ήμερα.

Είναι η καλύτερη άμυνα κατά των ελεύθερων ριζών που πιστεύεται ότι παρατείνει την ζωή κατά 15 χρόνια. Τα 10 κυρία φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι: δαμάσκηνα, σταφίδες, πορτοκάλια, μύρτιλλα, ξινόμουρα, φραουλες, σμέουρα, κόκκινα σταφίλια και κερασια. Τα 10 κυριότερα λαχανικά είναι: σπανακι, λαχανάκια Βρυξελλών, βλαστοί Αλφα- Αλφα, μπόκολα, παντζάρια κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδια, καλάμπόκι και μελιτζάνες.

Κανόνας 5ος: Γίνεται χορτοφάγοι.

Οι χορτοφάγοι ζουν έως 7 χρόνια πιο πολύ απο τους κρεατοφαγους σύμφωνα με το Πανεπιστίμιο Λίντα της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Κανείς όμως δεν ξέρει το λόγο. Ίσως γιατί η διατροφή περιέχει  περισσότερες ίνες, αλλά ίσως και για τον λόγο ότι περιέχει φρούτα και λαχανικά και λιγότερα ζωικά λιπαρά. Αν μπορείτε να κόψετε ή να περιορίσετε το κρέας, θα βελτιώσετε σίγουρα την υγείας σας.

Κανόνας 6ος: Πίνετε τσάι.

Είναι πρόσθετος τρόπος εισόδου αντιοξειδωτικών στο σώμα και ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ απέδειξαν ότι βοηθάει την καρδιά. Δύο φλιτζάνια  τη ημέρα παρατείνουν τη ζωή κατά 3 χρόνια τουλάχιστον. Το πράσινο τσάι, το oolong και το μαύρο τσάι είναι αποδεδειγμένα ωφέλιμα.


Κανόνας 7ος: Τρώτε σκόρδο.

Αν παίρνετε καθημερινά συμπληρώματα σκόρδου, απο την ηλικία των 30, η καρδιά θα συμπεριφέρεστε σαν να είναι 13 χρόνια νεότερη, ύστερα από έρευνες του Κέντρου Καρδιαγγειακής Φαρμακολογίας του Μαιντζ της Γερμανίας. Ο λόγος είναι ότι με την  ηλικία οι αρτηρίες σκληραίνουν και έτσι επιβραδύνετε η ταχύτητα της αιματικής κυκλοφορίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Το σκόρδο το παρεμποδίζει αυτό, κυρίως χάρης στα αντιοξειδωτικά του. Τρώτε φρέσκο σκόρδο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, αλλά και συμπληρώματα σε δισκία ή κάψουλες.

Κανόνας 8ος: Ενισχύεται τα ένζυμα αποτοξίνωσης.

Προσθέτοντας 4-5 τροφές αποτοξίνωσης στην διατροφή  σας (μήλα, αβοκάντο, αγκινάρα, παντζάρια, ακτινίδιο, δαμάσκηνα, κάρδαμο), το σώμα σας θα είναι πιο ικανό να εξουδετερώσει τις βλαβερές τοξίνες. Στο Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν των ΗΠΑ απέδειξαν, ότι μακρόβιοι έχουν επίπεδα γλουτιαίος (αποτοξινώνω ουσία) στο σώμα τους. 

Κανόνας 9ος: Παίρνετε πρωινό.

Τα δημητριακά περιέχουν άφθονα φολικό οξύ. Έρευνες του Πανεπιστημίου Λιντς της Βρετανίας απέδειξαν ότι ρίχνει τα επίπεδα ενός αμινοξέος, της  ομοκυστεΐνης, στο σώμα. Οι γιατροί πιστεύουν ότι αυτή η ουσία που φράζει τις αρτηρίες είναι πιο βλαβερή απο την χοληστερόλη.

Κανόνας 10ος: Τρώτε σοκολάτα.

Βάσει της  Σχολής Δημόσια Υγείας, οι σοκολατοφάγοι ζουν περισσότερο από αυτούς όπου απέχουν εντελώς απο τα γλυκά. Ο λόγος είναι ότι η σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Πολλοί χρησιμοποιούν τη σοκολάτα για να τους ηρεμήσει και να καταπολεμήσουν το στρες . Μπορείτε να τρώτε 2 μικρά κομματάκια ,την ημέρα, σοκολάτα υγείας.

 

Βιβλιογραφία: “ Αποτοξίνωση από τα καθημερινά” Helen Foster.

Σχολιάστε

Captcha