Mυρωδάτο κέικ με κανέλα και σιρόπι σφενδάμου
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Mυρωδάτο κέικ με κανέλα και σιρόπι σφενδάμου

Κατηγορία: Υγεία

Θα σας «σπάσει» τη μύτη...

 

Υλικά
για το κέικ:

  • 2 και 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2κ.γ. baking powder
  • 1/2κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 1/2κ.γ. κανέλα
  • 1/2κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κούπα ξινόγαλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κούπας βούτυρο που θα έχετε κάψει
  • 1/4 κούπας κρύο βούτυρο, σε κυβάκια
  • 1κ.σ. κανέλα

για το γλάσο:

  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1κ.γ. βανίλια
  • 1/4κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
3. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί με σύρμα το σιρόπι σφενδάμου, το ξινόγαλα, τα αυγά και τη βανίλια. Ρίξτε μέσα σιγά σιγά το «καμένο» βούτυρο και ανακατέψτε ελαφρά.
4. Ρίξτε το υγρό μείγμα μέσα στο στερεό και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το κρύο βούτυρο με την κανέλα μέχρι να έχετε μικρά κομματάκια. Ρίξτε τα μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε.
6. Βάλτε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε το για 45 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το γλασάρετε.
7. Για το γλάσο, αναμείξτε με το σύρμα όλα τα υλικά και προσθέστε, αν χρειάζεται, περισσότερο άχνη ζάχαρη για να δέσει καλά. Περιχύστε το πάνω από το κέικ όπως θέλετε και αφήστε το να κρυώσει.

Πηγή: queen.gr

Σχολιάστε

Captcha