Espresso Rocoka Specialty Blend
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !

Espresso Rocoka Specialty Blend

0 κριτικές 0 κριτικές
4,03€
Ποσότητα:
-
+
Κωδικός Προϊόντος: E001
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Espresso Rocoka Specialty Blend

Kenya, Colombia, Uganda

Ο espresso Rocoka με 90% arabica και 10% robusta έχει πλούσιο-κρεμώδες σώμα, μέτρια-έντονη οξύτητα και άρωμα μούρων και σοκολάτας. Το γευστικό προφίλ με νότες σταφίδας, καραμέλας και σοκολάτας καταλήγοντας στην επίγευση της μαύρης σοκολάτας τον κάνει ιδανικό για espresso.

Σώμα: Έντονο
Οξύτητα: Μέτρια-Έντονη
Άρωμα: Ξηρών καρπών
Γεύση: Σταφίδας, καραμέλας βουτύρου, σοκολάτας
Επίγευση: Μαύρης σοκολάτας

Ποικιλία: 90% Arabica, 10% Robusta
Ψήσιμο: Medium

* Ιδανικός για espresso.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ SPECIALTY COFFEE

Ο όρος Specialty Coffee χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1974 στο τεύχος Tea and Coffee.

Ουσιαστικά εισάγει στο κοινό ποιοτικότερους καφέδες εκλεκτών ποικιλιών, διαφοροποιώντας τους με τους κοινούς “εμπορικούς”.

Εκ των πραγμάτων, πρόκειται για την ελίτ των καφέδων! Με την είσοδο του “τρίτου κύματος καφέ” και την άνθηση των μονοποικιλιακών καφέδων διαδόθηκε και καθιερώθηκε στην αγορά ο εν λόγω όρος.


ΟΡΙΣΜΟΣ

Με τον όρο Specialty Coffee εννοούμε καφέδες εξαιρετικής ποιότητας με έντονη, ξεχωριστή “προσωπικότητα” και χαρακτηριστική πολυπλοκότητα.

Για να ενταχθεί ένας καφές στην συγκεκριμένη κατηγορία χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα, αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια. Επίσης γνωρίζουμε όλους τους φορείς που συντελούν στη δημιουργία των Specialty Coffees όπως:

  • το φυτό,
  • τον αγρότη,
  • τον τρόπο παραγωγής και συγκομιδής,(συνήθως γίνεται κόκκο-κόκκο),
  • το έδαφος,
  • το μικρό κλίμα της περιοχής,
  • το υψόμετρο,
  • μέχρι τον τρόπο επεξεργασίας και αποθήκευσης.

Η αξιολόγηση γίνεται στο κομμάτι του ωμού καφέ σε τυχαίο δείγμα 350γρ., στο οποίο δεν πρέπει να υπάρχουν ελαττώματα κατηγορίας 1 και 2 (σπασμένοι κόκκοι, μύκητες, υγρασία κτλ). Στο κομμάτι του ψημένου καφέ, οι λεγόμενοι Q-Graders (με πιστοποίηση από το Coffee Institute), κάνουν οργανοληπτική αξιολόγηση με βάση τη κλίμακα βαθμολογίας (Coffee review scale) της SPECIALTY COFFEE ASSOCIATION (SCA).

Για να ενταχθεί κάποια ποικιλία καφέ στην κατηγορία των Specialty θα πρέπει να συγκεντρώνει βαθμολογία τουλάχιστον 80%.

BARISTA & SPECIALTY

Το τελικό βάρος της ανάδειξης ενός Specialty Coffee και των εξαιρετικών χαρακτηριστικών του “πέφτει” στον εξειδικευμένο BARISTA. Αυτός είναι υπεύθυνος για τον τρόπο παραγωγής που θα επιλέξει, ώστε να αναδείξει τα 
μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε καφέ!

Συσκευασία:120gr

Γράψτε μια κριτική

Το Όνομά σας:


Η Κριτική σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:



Εγγραφείτε στο newsletter μας και κερδίστε έκπτωση 15% στην επόμενη παραγγελία σας!
* Email
Όνομα 

Εγγραφη