Τα οφέλη της χορτοφαγίας.

Συστατικό που βρίσκεται στο κόκκινο κρέας φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, σύμφωνα με έρευνα της Cleveland Clinic στο Οχάιο, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Medicine».
Η μελέτη έδειξε ότι η ουσία αυτή, που ονομάζεται καρνιτίνη, διασπάται από τα βακτήρια του εντέρου σε ένα αέριο, το οποίο με τη σειρά του, όταν φθάσει στο ήπαρ, μετατρέπεται στην ουσία ΤΜΑΟ.
Η συγκεκριμένη ουσία έχει συσχετιστεί με τη συσσώρευση λίπους στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, που όπως γνωρίζουμε αποτελεί αιτία καρδιαγγειακών παθήσεων.
Μάλιστα, ο υπεύθυνος της έρευνας, δρ. Stanley Hazen, τόνισε ότι αν και η ΤΜΑΟ αποτελεί υποπροϊόν μεταβολισμού, ωστόσο επηρεάζει σημαντικά τη συσσώρευση της «κακής» χοληστερίνης.
http://www.vita.gr/